Connect with us

World Matchplay

Price stelt operatie aan blessure uit tot na World Matchplay

Gerwyn Price zal zich de komende weken door de pijn heen moeten bijten op drie televisietoernooien. De Welshman zal namelijk moeten worden geopereerd aan zijn achillespees na een ‘freak accident’. Hij wil de World Matchplay en de twee World Series-events echter niet missen.

Blessure tijdens hardlopen

Het ironische is dat Price één van de meest fitte spelers op de PDC-tour is, maar hem dat nu juist is opgebroken. Afgelopen week heeft hij tijdens zijn vaste ronde rennen een ‘freak injury’ opgelopen zoals The Iceman laat weten. Hij liep een gescheurde achillespees op en zal hieraan moeten worden geopereerd. In overleg met de doktor heeft Price echter besloten deze pas begin augustus te ondergaan.

Hobbelend over het podium

De komende weken zullen we Price dan ook hobbelend over het podium zien gaan. Eerst tijdens de World Series-events in Las Vegas en Shanghai, vervolgens op de World Matchplay. Het enige geluk voor Price is dat het om zijn linkervoet gaat en dus niet zijn standbeen tijdens het gooien. Anders was het uitstellen van de operatie vermoedelijk onmogelijk geworden. “Het was een freak accident en ik hoopte in eerste instantie dat het niet al te serieus was. Mijn voet zit nu in een laars en ik wil de komende weken tijdens de European Tour testen hoe het gaat. De drie televisietoernooien zijn voor mij heel belangrijk, dus ik ga er alles aan doen om zo goed mogelijk te spelen. Ik zal misschien alleen iets rustiger moeten zijn op het podium…” De verwachting is dat hij na de operatie eind september weer helemaal hersteld is en zodoende de World Grand Prix ook weer kan spelen.

Delen:

Meer over World Matchplay