Connect with us

Premier League Darts

Price, Suljovic en Wade zetten Gurney op achterstand

Gerwyn Price, Mensur Suljovic en James Wade hebben de beste uitgangspositie voor de laatste twee plaatsen in de play-offs van de Premier League Darts. Achter Michael van Gerwen en Rob Cross staat dit drietal allemaal op veertien punten. Ze wisten Daryl Gurney op twee punten achterstand te zetten. Peter Wright en Michael Smith zijn klaar voor dit jaar.

Price speelt superduel met Smith

Michael Smith speelde opnieuw een sterke partij, maar het leverde hem alleen weer geen punten op. Voor de Engelsman ging het mis in de vierde en negende leg. Hij kwam op voorsprong met een 170-finish en dacht te kunnen breken. Price sloeg echter terug met zijn 170-finish: 2-2. Het liep naar 4-4, waarop Price zeven perfecte pijlen afleverde. Toch kon Smith de leg pakken, om twee keer tops te missen. Het was de break die The Iceman nodig had en hij liep voor eigen publiek naar de 8-5-zege.

The Gentle doet het harde werk

Mensur Suljovic en Daryl Gurney stonden allebei op twaalf punten en het was Suljovic die het harde werk deed voor Wade en Price om iemand op achterstand te zetten. Op de dubbels ging het vooral mis voor Gurney met 5 uit 24. In de eerste en derde leg miste hij al pijlen op een dubbel, waarop Suljovic in de achtste leg met een 14-darter wist te breken. Gurney sloeg nog wel terug voor 5-4, maar een 76-finish was beslissend. In de dertiende leg miste Gurney nog maar eens twee pijlen voor een rebreak en zo was het 8-5.

Man in vorm niet in gevaar

James Wade is de man in vorm, tegen Peter Wright hoefde hij niet eens vol gas te gaan. Scorend was het niet eens slecht van de Schot, die weer eens nieuw materiaal uitprobeerde. Op de dubbels viel er niets. Zo was Wade met een 12-darter al gevlogen naar 1-3, voor Wright nog iets terug kon doen met een 78-finish. Daarna kon Wade in alle rust de legs bij elkaar sprokkelen met onder meer een 104-finish voor 8-2.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts