Connect with us

Grand Slam of Darts

Price weet eindelijk af te rekenen met Van Gerwen voor nieuwe finaleplek

Michael van Gerwen is kopje ondergegaan in de halve finale van de Grand Slam of Darts. Titelverdediger Gerwyn Price won met 16-12 en wist daarmee voor de allereerste keer te winnen van Mighty Mike. In de finale staat de Welshman tegenover Peter Wright.

Absolute scherpte ontbrak

Vanaf de openingsfase was al duidelijk dat de absolute scherpte van de afgelopen dagen ontbrak bij Van Gerwen. Hij miste acht pijlen op de dubbels waardoor het al 1-4 werd. Die achterstand bleef constant op het bord staan tot 9-9. In plaats van versnellen miste Van Gerwen weer twee pijlen op de dubbels en volgde er een 104-finish van Price. Het liep naar 11-3 voor er een nieuwe break volgde. Price kwam op 11-15 en maakte het twee legs later af voor de 12-16-zege. De titelverdediger stijgt nu naar plaats drie op de wereldranglijst en wist voor de allereerste keer te winnen van Mighty Mike.

Durrant zakt te ver weg

In de finale wacht Peter Wright. Snakebite kwam snel op voorsprong tegen Glen Durrant, maar de Engelsman wist terug te knokken tot 5-5. Daarna ging het opnieuw fout. De Lakeside-kampioen miste ontzettend veel dubbels (uiteindelijk 30) en werd scorend ook steeds slordiger. Het patroon van zowel de World Matchplay als World Grand Prix herhaalde zich, waarin hij gaandeweg de week steeds minder ging spelen. Fysiek lijkt Duzza dan ook nog veel te kunnen winnen en ging er nu met 16-11 vanaf.

Grand Slam of Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in Grand Slam of Darts