Connect with us

European Tour

Price weet opnieuw European Tour in Riesa te winnen

Gerwyn Price heeft voor de tweede jaar op rij de European Tour in Riesa weten te winnen. Ditmaal klopte The Iceman in de finale Rob Cross met 8-6, die nog altijd zonder Euro Tour-titel zit. De Nederlanders waren allemaal al voor de finaledag uitgeschakeld.

Eenvoudige route voor Cross

Price wist in de bovenste helft van het speelschema zaterdag af te rekenen met Kyle Anderson en op de finaledag met Joe Murnan, Nathan Aspinall en Glen Durrant. In de onderste helft had Cross een makkie aan John Henderson (6-1) en verspeelde ook weinig energie aan zowel Joe Cullen (6-0) als Richard North (6-1). Dat werd een ander verhaal in de halve finale. Peter Wright bleef in zijn spoor en dwong een dertiende leg af. Daarin kreeg Cross echter zes beurten de tijd en gooide het uit met een 68-finish.

The Iceman buigt het om

In de eindstrijd opende Price, waarna Cross brak met een 12-darter. Een snelle rebreak volgde, voor Cross alsnog wegliep door een 148-finish naar 2-4. Price hield twee keer zijn eigen leg, om een hele zwakke leg van Cross af te straffen. De nummer twee van de wereld kreeg in zes beurten geen pijl op een dubbel en zo was het 5-5. Een leg vol gemiste dubbels en een 88-finish bracht Price naar matchpoint (7-6), om Cross opnieuw een moeizame leg af te zien werken. Na zes beurten, en twee gemiste pijlen op dubbel-16, kon Price terugkomen voor de 108-finish. Het is voor de Welshman zijn tweede Euro-titel en dus ook de tweede in Riesa. Cross blijft opmerkelijk genoeg nog altijd zonder titel op de European Tour. Inmiddels staat hij wel op vier verloren finales.

European Tour Riesa: Uitslagen en Statistieken

Delen:

Meer over European Tour