Connect with us

Pro Tour

Price werkt na ‘freak injury’ aan herstel

Gerwyn Price heeft de intentie om volgende week alweer te spelen op de European Tour. De Welshman werd na de World Matchplay geopereerd aan zijn achillespees, die nog verder uit elkaar bleek te zijn gescheurd en loopt momenteel nog in een ondersteunende laars. Toch is hij positief. “Ik ga geen toernooi missen, al moet ik met deze laars spelen.”

De zomer doorgehobbeld

Begin juni ging het mis voor Price tijdens een training. Hij was aan het hardlopen en scheurde zijn achillespees. Een operatie was noodzakelijk, maar deze kon nog wel een goede maand worden uitgesteld. Zo kon The Iceman twee toernooien van de World Series spelen en de World Matchplay. Een succes werd dat niet, want hij was simpelweg niet fit en in staat om vrijuit te gooien. De financiële afweging van het missen van de grote toernooien was echter te groot. Na de World Matchplay ging hij direct onder het mes en dat leverde een aantal behoorlijk enge foto’s op die hij plaatste op Twitter.

Achillespees verder gescheurd

Price: “Mijn herstel gaat best aardig. Het is voor mij alleen heel frustrerend dat ik nu al een aantal weken stil heb moeten zitten. De operatie was uiteindelijk ingewikkelder dan gedacht, want de achillespees was verder gescheurd. Toch is het goed verlopen en de arts is optimistisch over een volledig herstel.”

Geen idee hoe mijn niveau zal zijn

In het laatste weekend van augustus begint de European Tour alweer, met in oktober de World Grand Prix. “Ik moet het de komende weken nog rustig aan doen met deze ondersteunende laars. Toch wil ik geen toernooi missen. Als ik met deze laars moet spelen, dan is het maar zo.” Het eerste grote doel is de Grand Prix. “Eind september hoop ik weer te kunnen trainen, zodat ik op de Grand Prix zelfstandig kan lopen. Volgende week ga ik naar Hildesheim voor de European Tour, maar ik heb echt geen idee hoe mijn niveau zal zijn. De afgelopen weken heb ik totaal niet kunnen trainen, maar ik zal er alles aan doen om zo goed mogelijk te spelen.”

Delen:

Meer over Pro Tour