Connect with us

Grand Slam of Darts

Price wint het armpje drukken van Payne

Gerwyn Price PDC WK Darts 2018

Gerwyn Price heeft met pijn en moeite de kwartfinale van de Grand Slam of Darts bereikt. De Welshman liet in de openingsfase zijn kansen liggen en met goede finishes bleef Josh Payne lang in de partij. Na de tweede pauze kwam er alsnog de break en was het verschil gemaakt: 10-5.

Kansen Price tegen finishes Payne

Price schakelde nog allerminst naar zijn hoogste versnelling, toch had hij al volledig weg kunnen lopen van Payne. De Engelsman kon geen triple vinden, maar door finishes van 65 en 140, na telkens twee missers van Price, was het nog 2-2. Pardoes wist de jongeling het initiatief te pakken in de vijfde leg en pakte de break met een 124-finish. Terug op het podium herstelde Price de schade eenvoudig met een 13-darter en kreeg in zijn eigen leg zes beurten de tijd. Bulls-eye viel niet voor de 164-finish en zo maakte Payne er 4-4 van. Twee snelle legs bracht het naar 5-5.

Opeens gaat het toch hard

Leg elf en twaalf bleken vervolgens cruciaal. In de elfde leg miste Payne twee pijlen op dubbel-11 om te breken en kreeg daarna onder meer een 171-score om zijn oren van de Welshman. Vanaf 76 kon Payne zich niet meer redden en dubbel-5 bracht eindelijk de break voor The Iceman: 7-5. Hij kreeg zes pijlen vanaf 103 en had er vier nodig om de marge te vergroten. De pijp was leeg bij Payne, die vier pijlen in zijn eigen leg miste. Zo was Price gevlogen met scores van 130 en 177 en de 96-finish.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts