Connect with us

World Darts Championship

Prijzengeld en deelnemersveld PDC WK gaat omhoog: Half miljoen voor WK-titel

PDC WK Darts Alexandra Palace 2017

De ontwikkeling bij de PDC is nog altijd niet te stoppen, want de Professional Darts Corporation heeft bekendgemaakt dat het prijzengeld op het PDC World Darts Championship in 2019 weer omhoog zal gaan. Over een kleine twaalf maanden wordt er gestreden om 2.5 miljoen pond. De toekomstig wereldkampioen gaat naar huis met het waanzinnige bedrag van 500.000 pond.

Half miljoen voor wereldtitel

Rob Cross is op Nieuwjaarsdag gekroond tot wereldkampioen. Hij ontving daarvoor de grootste cheque ooit uitgedeeld in de dartssport: 400.000 pond. Dit zal slechts kortstondig de hoogste prijs ooit zijn, want over twaalf maanden gaat een speler naar huis met een half miljoen. Dit jaar werd er in totaal 1.8 miljoen pond verdeeld, dat zal met 700.000 pond stijgen naar 2.5 miljoen pond. Hoe het prijzengeld exact verdeeld zal worden maakt de PDC op een later moment bekend.

Deelnemersveld wordt uitgebreid

Het heeft er ook mee te maken hoe het wereldkampioenschap er komend seizoen uit zal gaan zien. De afgelopen jaren deden er 72 spelers mee aan het PDC WK Darts. Dit deelnemersveld zal nog verder worden uitgebreid. De PDC wil daarbij vooral meer kwalificatietoernooien verspreid over de wereld gaan organiseren, zodat de sport nog verder door kan groeien. Dit jaar waren diverse internationale qualifiers erg succesvol, zoals Paul Lim. Voor het eerst was er ook een Braziliaan van de partij met Diogo Portela. Waar de meeste qualifiers veldvulling waren met matig spel is juist dit in de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Daarop wil de PDC nu doorpakken. Hoe dit er in de praktijk uit gaat zien is nog niet duidelijk, want hoeveel deelnemers er mee gaan doen wordt later in het jaar bekendgemaakt. In de onlangs afgeronde editie werd de top-32 van de wereld aangevuld met veertig spelers. Zestien hiervan begonnen in een voorronde.

Alexandra Palace blijft het thuis van WK

Sinds 2008 wordt het PDC World Darts Championship in Alexandra Palace gehouden. De PDC maakt nu ook bekend dat de komende twee edities opnieuw in dit legendarische gebouw zullen worden gespeeld. Sky Sports verlengde afgelopen najaar al het contract als uitzendgemachtigde voor liefst zeven jaar. Dit maakt het voor de PDC ook mogelijk om het prijzengeld nog verder op te schroeven.

Delen:

Meer over World Darts Championship