Connect with us

Pro Tour

Pro Tour verder uitgebreid in 2019: “Komen veel veranderingen”

De Pro Tour gaat in 2019 flink wat mutaties krijgen, dat heeft PDC-voorzitter Barry Hearn alvast aangekondigd. Welke veranderingen er exact zullen plaatsvinden zal de laatste dagen van september duidelijk worden, dan zijn de spelers bij elkaar in Ierland voor twee Players Championships gevolgd door de World Grand Prix.

Het zijn spannende tijden

Tegenover LiveDarts TV heeft Hearn alvast een tipje van de sluier opgelicht. “Er komen veel veranderingen, daar zullen we de spelers over informeren vlak voor de World Grand Prix. Het zijn spannende tijden. Er zullen meer Pro Tour-events zijn en ook meer European Tour-events. Er zijn nu spelers die keuzes maken en toernooien laten schieten. Ik heb er geen problemen mee als spelers soms een dag vrij nemen, maar ik herinner ze er wel altijd aan waar ze vandaan komen. Tien jaar geleden runde Gary Anderson een pub, nu is hij een superster. Rob Cross was achttien maanden geleden nog elektricien, nu is hij miljonair.

Uitbreiding European Tour

De kalender van de PDC is de afgelopen jaren heel snel volgelopen, met name door de European Tour. In 2018 zijn er al dertien toernooien en Hearn kondigt dus meer toernooien aan. Dit is geen verrassing gezien het succes van de Tour en ook van de nieuwe toernooien in 2018. Zo was Denemarken een groot succes. Er werd eerder al gesproken van verdere expansie richting Scandinavië en Tsjechië.

Doordeweekse toernooien?

Meer European Tour-events betekenen wel dat het aantal weekenden voor de Players Championships schaars worden. Opties om dit op te lossen zijn er door of drie toernooien per weekend te houden, zoals al wordt gedaan tijdens de UK Open Qualifiers. De vrijdagen voor de Players Championships worden nu echter vaak benut om de kwalificaties te houden voor European Tour-events. Dit jaar worden er al vier Players Championships midweeks afgewerkt. De eerste twee waren eind juni, begin september zijn de andere twee. Mogelijk zullen er veel meer vloertoernooien midweeks worden gespeeld.

Delen:

Meer over Pro Tour