full screen background image

Anderson houdt Wright af van zijn vierde titel

Gary Anderson heeft revanche genomen op Peter Wright door het tweede Players Championship van het jaar te winnen. De Schotten stonden vorige week in de Premier League tegenover elkaar en toen was Wright niet te houden. Nu won Anderson met 6-1 en pakte daarmee zijn eerste toernooizege van 2017. Tegelijkertijd hield hij daarmee Snakebite van alweer zijn vierde titel af.

Schotse dominantie

Wright won de afgelopen weken drie van de zes UK Open Qualifiers en was ook nu op dreef. De nummer drie van de wereld won van Ricky Williams (6-0), Vincent van der Voort (6-5), Jamie Caven (6-1), Cristo Reyes (6-5), James Wade (6-5) en Daryl Gurney (6-1). De Noord-Ier had na zijn uitstekende 2016 een moeizame start, zijn halve finale was nu weer zijn eerste goede resultaat. In de onderste helft van het speelschema werkte Anderson zich langs Brendan Dolan (6-1), Berry van Peer (6-2), Steve West (6-2), Benito van de Pas (6-4), Michael Smith (6-1) en Jelle Klaasen (6-2). De finale ging eenzijdig naar The Flying Scotsman met 6-1.

Klaasen halve finale

De Nederlanders waren zondag een stuk beter op dreef dan een dag eerder. Klaasen haalde de halve finale door onder meer in de kwartfinale te winnen van Raymond van Barneveld met 6-4. Van de Pas haalde de vierde ronde en werd dus net zoals The Cobra uitgeschakeld door de latere toernooiwinnaar. Jan Dekker haalde voor de tweede dag op rij de derde ronde, wat was ook het eindstation voor Dik van Duijvenbode. Adrian Lewis zorgde in de eerste ronde voor een hoogtepunt door een negendarter te gooien tegen John Henderson, hij zou de partij overigens wel verliezen van de Schot.

Delen: