full screen background image

Anderson klopt Van Gerwen en Wright voor dagzege in Wigan

Gary Anderson heeft revanche genomen op Michael van Gerwen door hem te verslaan op het tiende Players Championship. De Schot won vervolgens ook de finale van Peter Wright, die eerder op de dag nog een negendarter had gegooid.

Louter ruime zeges

Zaterdag versloeg Mighty Mike in de achtste finale Anderson met 6-4 door in de laatste drie legs twee 11-darters en een 12-darter te vuren. Ditmaal ging het tot een beslissende elfde leg en pakte de Schot de overwinning. Op weg naar de finale won Anderson verder ook van Harry Robinson (6-1), Michael Mansell (6-2), Paul Nicholson (6-0), Johnny Clayton (6-0) en Steve West (6-2).

Negendarter

In de finale stond Anderson tegenover Wright, die op zijn beurt won van Mike De Decker (6-2), Jeffrey de Graaf (6-2), Wayne Jones (6-3), Jermaine Wattimena (6-4), Ryan Searle (6-5) en Michael Smith (6-3). In de halve finale tegen Smith gooide Wright ook nog een negendarter. Tegen Anderson kwam hij echter al snel op een 3-0-achterstand door onder meer een 124-finish. De genadeklap werd uitgedeeld in de zesde leg met een bulls-eye 116-finish voor 5-1, waarna hij het afmaakte voor 6-3.

Vierde ronde einde voor Nederlanders

Voor de Nederlanders viel het doek in de vierde ronde. Van Gerwen, Wattimena en Benito van de Pas verloren in deze doorgang. Jelle Klaasen, Berry van Peer en Christian Kist kwamen tot de derde ronde.

Delen: