full screen background image

Cadby aan kop maar nog niet overtuigend op Australische Tour

Corey Cadby heeft het in de eerste weken van de Australische Tour niet eenvoudig. De huidige wereldkampioen bij de jeugd besloot ietwat verrassend om een jaar te wachten met zijn overstap naar Europa. Via de Australische Tour moet hij zich dan ook opnieuw zien te plaatsen voor het wereldkampioenschap. Hij staat na vier toernooi aan kop van de ranglijst, maar won slechts één toernooi.

Buit voor Cameron en Mathewson

Dit weekend werd er gespeeld in Melbourne. Op zaterdag stond Cadby wel in de finale na zeges op onder meer Robbie King (6-1) en Gordon Mathers (6-5). In de finale ging het toptalent kopje onder tegen Lucas Cameron. Lokale favoriet Rhys Mathewson won op zondag, waar Cadby al vroegtijdig werd uitgeschakeld. In het openingsweekend van februari werd er gespeeld in Sydney, toen gingen de dagzeges naar Cadby en de Nieuw-Zeelander Cody Harris die in de finale te sterk bleek voor Cadby.

Op punten aan kop

In totaal bestaat de Australische Tour uit zestien toernooien. Na een kwart van het seizoen staat Cadby aan kop met 56 punten, gevolgd door Cameron en Mathewson allebei op 44 punten. Het seizoen is dit jaar medio juni al afgelopen. Mocht Cadby zich dan al verzekerd hebben van deelname aan het WK, kan de Australiër al vroegtijdig de oversteek naar Groot-Brittannië maken. Hij is tenslotte als wereldkampioen bij de jeugd ook al zeker van deelname aan de Grand Slam of Darts.

Delen: