full screen background image
Dave Chisnall World Matchplay 2017

Chisnall voorkomt op nippertje megastunt met twaalfde titel

Dave Chisnall heeft het achttiende Players Championship op zijn naam geschreven. Daarmee voorkwam Chizzy een megastunt. Hij stond in de finale namelijk tegenover Richard North. De nummer 74 van de wereld was maar één leg verwijderd van de titel, maar ging toch nog onderuit.

Chizzy hoogst geplaatste

Met de volledige top-5 van de wereld afwezig, Michael van Gerwen en Adrian Lewis zijn dit weekend vader geworden, Phil Taylor speelt niet meer op de Pro Tour en Gary Anderson en Peter Wright namen een week vrijaf, was Chisnall de hoogst geplaatste speler van de wereldranglijst. Die status maakte hij na zijn vroege nederlaag van zaterdag tegen Christian Kist nu wel waar. Zeges op Darren Johnson, Yordi Meeuwisse, Ritchie Edhouse, Jelle Klaasen, Brendan Dolan en Ryan Searle brachten hem in de finale.

North verrassing van de dag

In de bovenste helft van het speelschema volgden de verrassingen zich in snel tempo op en wist North er uiteindelijk mee vandoor te gaan met een finaleplaats. De jonge Engelsman speelde vorig jaar nog op de Challenge Tour en behaalde dit jaar al een aantal goede resultaten op de Pro Tour. Drie keer haalde North de kwartfinale op een Players Championship en nu zet hij dus een volgende stap. Ray Campbell, Ricky Evans, Ryan Meikle, Steve West, Joe Cullen en Stephen Bunting waren zijn slachtoffers op weg naar de finale. Daarin kwam North op een 2-0-voorsprong en hield stug vast tot 5-4. Met een 12-darter door een 144-finish dwong Chisnall een elfde leg af en daarin bleek de druk toch te groot voor North. Hij kreeg zijn eigen leg niet in zes beurten uitgegooid en daardoor pakte Chizzy zijn twaalfde Pro Tour-titel bij de PDC. De beste Nederlander was Jelle Klaasen met een plaats in de vierde ronde. Hij versloeg een ronde eerste Vincent van der Voort, in deze doorgang was het ook voorbij voor Dirk van Duijvenbode en Christian Kist.

Delen: