full screen background image
Rob Cross UK Open 2016

Cross beukt door met al zijn tweede Players Championship-titel

Rob Cross heeft zijn indrukwekkende seizoen voorgezet met een tweede Players Championship-titel. In Milton Keynes werd hij zaterdag in de halve finale afgestopt door Peter Wright, doordat de Schot de 109 van Cross counterde met ruim 120 per beurt. Ditmaal kon niemand hem stoppen en won de nieuweling in de finale met 6-5 van Ian White.

Vijf matchdarts gemist

In de eindstrijd was het wel op het nippertje voor Cross. Hij zag White op een 4-5-voorsprong komen door finishes van 121 en 122. The Diamond miste bulls-eye voor de titel en in elfde leg nog eens vier wedstrijdpijlen. Daarop maakte Cross het wel af voor dubbel-18 en zijn tweede toernooizege van het jaar. Op weg naar de finale won hij al van Max Hopp, Tony Newell, James Wade, Mensur Suljovic, Darren Webster en Kim Huybrechts. White won van onder meer Wright.

Bijna alle tv-toernooien zijn al binnen

Met alweer 10.000 pond op de teller vliegt Cross inmiddels richting de top-50 van de wereld en is hij al verzekerd van de meeste televisietoernooien voor dit jaar. Daarmee kan hij sinds Stephen Bunting de eerste speler worden dit binnen één kalenderjaar de top-32 van de wereld gaat bereiken. Voor de Nederlanders was het een zeer kleurloze dag. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld ontbraken omdat ze zich voorbereiden op de Dubai Darts Masters, Jelle Klaasen is herstellende van zijn polsoperatie. Benito van de Pas was daarmee de hoogst geplaatste Nederlander, maar hij verloor al in de derde ronde. Dat was ook het eindstation van Christian Kist.

Delen: