full screen background image

Cross dendert naar derde Pro Tour-titel met waanzinnige cijfers

Rob Cross heeft in de opmaat naar de World Grand Prix laten zien nog altijd in blakende vorm te verkeren. De nieuweling heeft al zijn derde Players Championship weten te winnen in zijn debuutjaar. Ditmaal deed hij dat door Peter Wright in de finale te verslaan en gooide tijdens de 6-2-zege een gemiddelde van 113,21 per beurt.

Waanzinnig niveau

Al sinds het begin van het jaar laat Cross fabelachtig spel zien en dat zette hij in Dublin voort. In de eerste ronde moest Raymond van Barneveld eraan geloven en vervolgens waren David Pallett (6-2), Justin Pipe (6-3) en James Wade (6-5) de klos. Vanaf de kwartfinale werd het gas pas echt helemaal ingetrapt. Vincent van der Voort kon geen leg pakken en datzelfde lot leek Mensur Suljovic te overkomen. The Gentle had twee rondes eerder nog een negendarter gegooid, maar kon nu alleen met pijn en moeite een 161-finish noteren voor legwinst. Het werd 6-1 door 108,99 per beurt voor Cross. In de finale ging hij dus nog een tandje sneller spelen en liet Wright ook volslagen kansloos.

Van Gerwen geklopt door Van der Voort

Van de Nederlanders was Van der Voort samen met Jimmy Hendriks de beste, zij haalden allebei de kwartfinale. Van der Voort kende een goede dag en won onder meer van Michael van Gerwen. Hij boog een 4-5-achterstand om en gooide in de slotleg twee 180’ers voor een 11-darter. Daarna werd ook Kyle Anderson verslagen. Hendriks klopte een mooi rijtje namen: John Part, Mervyn King, James Wilson en Robert Thornton. De vijfde tv-toernooiwinnaar op rij bleek er één te veel in de persoon van Suljovic. Ron Meulenkamp, Berry van Peer en Van Gerwen kwamen tot de derde ronde. Naast Van Barneveld verloor ook Benito van de Pas al in de eerste ronde.

Delen: