full screen background image
Rob Cross

Cross zet waanzinnige opmars voort met eerste Players Championship-titel

Rob Cross is erin geslaagd om binnen twee maanden tijd zijn eerste titel bij de PDC te pakken. De Engelsman is aan een waanzinnige opmars bezig en bekroonde dat nu met toernooiwinst. Op het derde Players Championship van het jaar was Cross in de finale met 6-5 te sterk voor Mervyn King.

De ultieme droom voor iedere darter

Het verhaal van Rob Cross is eigenlijk de ultieme droom van iedere darter. Een jaar geleden plaatste hij zich voor de UK Open als een Pub Qualifier. Daar speelde hij al sterk en moest Michael van Gerwen eraan te pas komen om hem uit te schakelen. Cross ging vervolgens op de Challenge Tour spelen en deed dat zo goed dat hij een tourkaart verdiende. Zo doet hij dit jaar bij de grote mannen mee en haalde op een UK Open Qualifier al een halve finale en stond vorige week op de UK Open opnieuw bij de laatste-16. Opnieuw verloor hij van de latere toernooiwinnaar, ditmaal Peter Wright.

Niet meer te houden

Op het derde Players Championship van het jaar was Cross nu echt niet meer te houden. Met zijn soepele worp wist hij te winnen van Alan Norris (6-2), Max Hopp (6-3), Richie Burnett (6-2) en Jamie Caven (6-4). In de kwartfinale tegen Raymond van Barneveld leken de zenuwen toch op te gaan spelen. Het werd snel 3-0, maar hij miste pijlen voor 4-0 en later 5-2. Barney knokte zich dan ook terug tot 4-4 en dacht aan te mogen leggen voor de break. Cross gooide toch zeer koel de 68-finish uit en sloeg vervolgens toe met een 90-finish. Gerwyn Price en King gingen er vanaf in de slotleg voor de hoofdprijs van 10.000 pond. Het brengt Cross direct richting de top-64 van de wereld in slechts anderhalve maand tijd. Ook zet hij alvast een goede stap om zich te gaan plaatsen voor de televisietoernooien van dit jaar. Barney was met zijn kwartfinaleplek de beste Nederlander, Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jermaine Wattimena verloren in de derde ronde.

Delen: