Connect with us

Pro Tour

Cullen pakt eerste PDC-titel en voorkomt dubbel voor Gurney

Joe Cullen heeft een bijzondere finale op de PDC Pro Tour weten te winnen. Rockstar pakte zijn allereerste titel bij de PDC, een dag nadat Daryl Gurney dat al deed. De Noord-Ier beukte gelijk door naar zijn tweede finale op rij, maar daarin bleek Cullen één leg te sterk: 6-5.

Talenten nemen de macht over

De doorbraak van zowel Gurney als Cullen zit er al enige tijd aan te komen. Waar Gurney zeer gestaag opklimt gaat het bij Cullen nog met pieken en dalen. Zo’n piek was er tijdens het wereldkampioenschap door in een werkelijk waanzinnig duel Corey Cadby te verslaan, maar een ronde later ging hij er kansloos vanaf tegen Adrian Lewis. Hij won nu van Yordi Meeuwisse, Robert Owen, Steve Beaton, John Michael, James Richardson en Mervyn King voor de finaleplaats.

Beslissende leg

In de bovenste helft van het speelschema gooide Gurney zich voorbij Dave Pallett, Ronnie Baxter, Kirk Shepherd, Dave Chisnall, Stuart Kellett en James Wade. In de finale opende Cullen met een 180’er en gooide in de derde leg zelfs zeven perfecte pijlen op rij. De Engelsman liep naar 4-1 en 5-3, voor Gurney terugbrak met een 11-darter. Zo kwam het aan op de elfde leg waarin Gurney bulls-eye voor de titel miste. Cullen pakte daarop wel de dagprijs van 10.000 pond. Na afloop was de Engelsman logischerwijze blij. “Ik heb altijd geloofd dat ik kan winnen. Lange tijd heb ik alleen te veel geleund op mijn natuurtalent, ik weet nu dat ik er ook gewoon hard voor moet werken.” Met Gurney en Cullen wonnen dit weekend ook nog eens de twee spelers met de hoogste plaats op de wereldranglijst zonder een PDC-titel. Die ‘eer’ is nu voor Kyle Anderson.

Barney beste Nederlander

Van de Nederlanders zette Raymond van Barneveld de beste prestatie neer. De Hagenaar haalde de vierde ronde, waarin Stuart Kellett te sterk bleek. Sven Groen en Jimmy Hendriks haalden allebei de derde ronde, Benito van de Pas, Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena en Ron Meulenkamp haalden de tweede ronde en pakte daardoor nog ponden mee voor de wereldranglijst.

Delen:

Meer over Pro Tour

Kerst 2018