full screen background image
Stephen Bunting Darts PDC

Emotionele Bunting: “Serieus nagedacht om ermee te stoppen”

Stephen Bunting heeft een aantal maanden geleden serieus overwogen om te stoppen met darts. De voormalig winnaar van Lakeside haalde afgelopen weekend de kwartfinale van de European Tour in Hamburg en was na het bereiken van die ronde zeer emotioneel. Het was dan ook zijn eerste kwartfinale sinds oktober van het afgelopen jaar.

Eindelijk zijn niveau weer gehaald

“Dit voelt alsof ik het toernooi heb gewonnen”, begon hij op het podium haperend zijn verhaal. “Het is fantastisch dat ik terug ben op het podium en vooral speel op de manier zoals ik weet dat ik kan spelen. Daarom ben ik blij dat iedereen ervan heeft genoten.” Inmiddels rolden de tranen over zijn wangen, want de Engelsman was vooral blij dat hij weer zijn niveau haalde. Het scheelde een haartje of The Bullet gooide een negendarter en overlegde een gemiddelde van ruim 102 per beurt.

Vliegende start en noodlanding

Als winnaar van Lakeside stapte hij in 2014 over naar de PDC en kende een uitmuntend debuutjaar. Zo stond hij in de halve finale van de World Grand Prix en kwartfinale van het wereldkampioenschap, de Grand Slam of Darts en het European Championship. Daardoor vloog hij richting de top-16 van de wereld en mocht deelnemen aan de Premier League. Daar ging het vervolgens goed mis. Bunting ging met andere darts spelen en ondanks dat hij terugkeerde naar zijn oude en vertrouwde setje kwam het vertrouwen niet terug.

Mijn leven veranderd

In 2015 waren de resultaten nog redelijk, maar 2016 werd met uitzondering van de winst van een Players Championship in maart een kleine ramp. Op de vijf televisietoernooien won hij slechts twee partijen en verdween alweer uit de top-20. Dit kalenderjaar was tot afgelopen weekend niet veel beter met dus geen enkele kwartfinaleplaats op de Pro Tour. Daar kwam in Hamburg verandering in. “Ik ben heel hard aan het werken geweest. Een paar maanden geleden heb ik er echt over nagedacht om ermee te stoppen. Daarop heb ik mijn leven veranderd. Momenteel voel ik me veel beter en heb ik ook veel meer vertrouwen in mezelf. Mijn management en mijn gezin zijn fantastisch en steunen me.”

Delen: