Connect with us

Pro Tour

Emotionele Cullen wint tweede Players Championship in drie maanden tijd

Joe Cullen is in rap tempo door de ranglijsten aan het vliegen, want de Engelsman won zijn tweede Players Championship van het jaar. Exact drie maanden geleden was Rockstar al te sterk voor Daryl Gurney in de finale, ditmaal versloeg hij de Noord-Ier om vervolgens af te rekenen met Zoran Lerchbacher. Dat zorgde voor een emotionele Cullen.

Vader Cullen kreeg vorige week hartaanval

Vorige week moest hij zondag opgeven tijdens de European Tour in Leverkusen, want zijn vader had een hartaanval gehad. Exact een week later wist Cullen de zorgen van zich af te spelen. Op weg naar de finale won hij van Rowby-John Rodriguez (6-5), Jamie Bain (6-3), Mike De Decker (6-2), Benito van de Pas (6-3), Nathan Aspinall (6-5) en Gurney (6-2). In de andere helft van het speelschema was Lerchbacher de grote verrassing. De Oostenrijker had tot vandaag nog nooit een kwartfinale op een PDC Pro Tour-event behaald. Nu gooide hij zich langs Tony Newell (6-5), Robert Owen (6-5), Mark Webster (6-2), Robert Thornton (6-5), Keegan Brown (6-4) en Steve Beaton (6-5).

Finale even spannend

In de finale leek het snel mis te gaan voor Lerchbacher, want Cullen vloog weg naar 3-0 en 4-1. De Oostenrijker kwam echter terug tot 4-4, voor Cullen de leiding weer herpakte. Nu gaf hij het niet meer uit handen, want Lerchbacher gooide zijn eigen leg niet in zes beurten uit. Zo kon Cullen de titel pakken. Het brengt hem inmiddels naar plaats 21 op de wereldranglijst. Een andere belangrijke – net niet – verschuiving was die van Gurney. De Noord-Ier liep de finale net mis en daardoor ook de zestiende plaats. Hierdoor gaat hij als nummer zeventien van de wereld ongeplaatst de loting van de World Matchplay in. Het mogelijke voordeel is wel dat hij Michael van Gerwen kan ontlopen, als nummer zestien – dat is nu Simon Whitlock – moet je normaal gesproken in de tweede ronde tegen Mighty Mike aantreden.

Goed resultaat Kist, Dekker en Van de Pas

Van de aanwezige Nederlanders in Barnsley deden Christian Kist, Jan Dekker en Benito van de Pas de beste zaken. Het drietal haalde de laatste-16. Daarmee plaatste Kist zich voor de World Matchplay en Van de Pas boekte zijn eerste goede resultaat van de laatste weken. Dekker pakte belangrijke ponden mee om zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap. Jeffrey de Graaf en Jermaine Wattimena haalden de derde ronde.

Delen:

Meer over Pro Tour

Kerst 2018