Connect with us

Pro Tour

Emotionele Kyle Anderson over zijn zware weg naar de top

Kyle Anderson heeft dit jaar zijn eerste toernooi op de PDC Pro Tour gewonnen, was de beste op de Auckland Darts Masters, gooide een negendarter op het European Darts Championship en begint zich dan ook te melden in de top van de dartswereld. De weg die hij bewandelt is alleen zwaar.

Negendarter bij debuut, grote stap gewaagd

De Australiër kwam als qualifier op het wereldkampioenschap binnen en gooide tegen Ian White direct een negendarter. Winnen deed hij nog niet, maar The Original waagde daarna wel de stap naar Engeland. Eerst voor een kortstondige periode en een tweede poging ging helemaal mis doordat er problemen waren met onder meer zijn visum. Begin dit jaar ging hij voor een derde keer het avontuur aan. “Nog één keer alles of niets”, geeft Anderson nu aan.

Huis afgebrand, familie achtergelaten

Begin dit jaar liet hij zijn familie dus achter in Australië en alsof dat niet voldoende was brandde het huis waar hij voor zijn vertrek verbleef ook nog af. Het contact op grote afstand valt The Original zwaar, maar hij heeft een duidelijk doel. Zijn dartssucces moet zijn familie een betere toekomst geven.

Bekijk het volledige interview met Kyle Anderson

Delen:

Meer over Pro Tour

Kerst 2018