full screen background image
Vincent van der Voort Darts PDC

Van Gerwen maakt hattrick compleet; Van der Voort mist Grand Prix

Michael van Gerwen blijft momenteel onverslaanbaar. In Barnsley heeft hij zijn derde titel in evenveel dagen gewonnen, terwijl hij de afgelopen twee weekenden ook al de beste was op de European Tour. Met de titel op de Players Championship 16 heeft hij nu negentien titels in 2016 gewonnen, een persoonlijk record. De jacht is nu geopend op het record van Phil Taylor uit 2008, The Power won toen 24 titels.

Allesbeslissende leg

Van Gerwen opende met zeges op Kevin Painter (6-1), Johnny Clayton (6-3), Joe Murnan (6-2), Simon Stevenson (6-1) en Berry van Peer (6-3). In de halve finale moest Kim Huybrechts eraan geloven met 6-1, in de laatste twee legs stond de Belg hoofdschuddend toe te kijken hoe Mighty Mike alles uitgooide. In de finale stond de verrassing van de dag Steve West klaar. Met een 164-finish dacht Van Gerwen weg te kunnen lopen, maar hij miste twee pijlen om op 5-3 te komen. West vocht zich terug en stond zelfs op een 4-5-voorsprong. Mighty Mike hield zijn eigen leg, om in de slotleg toch een kans weg te moeten geven. West kon aanleggen vanaf 110 voor de titel, om zijn eerste dart vol in de single-5 te duwen. Daardoor mocht Van Gerwen terugkomen voor tops én de titel.

Strijd om World Grand Prix

Vandaag waren ook de laatste tickets te verdienen voor de World Grand Prix en de strijd zou tot de laatste partij spannend blijven. In de beginuren leek het nog goed te gaan voor Vincent van der Voort. De Nederlander won zijn eerste partij, waar Justin Pipe eruit vloog. Zo stond Fast Vinnie virtueel op een plaats voor de World Grand Prix, alleen verloor hij vervolgens in de tweede ronde van Darren Webster. Het zou een dure nederlaag blijken. Steve West wist hem namelijk door zijn finaleplaats in te halen en zo loopt Van der Voort met minimaal verschil het televisietoernooi in Dublin mis. Jermaine Wattimena had ook een kans, maar daarvoor had hij minimaal de derde ronde moeten bereiken. Voor de halve finalist van woensdag ging het mis in de tweede doorgang tegen Steve Brown.

Drie negendarters

De dag werd daarnaast gekleurd door maar liefst drie negendarters. Daarvan was er, net zoals een dag eerder, één bij van Van Gerwen. Hij deed dit tegen Joe Murnan. Jeffrey de Graaf gooide woensdag een perfecte leg, nu was het landgenoot Yordi Meeuwisse. Simon Whitlock gooide de derde perfecte leg. Achter Van Gerwen was Berry van Peer met een kwartfinale de beste Nederlander. Hij versloeg onder meer Gerwyn Price, nadat Van Peer in de eerste ronde goed wegkwam. Ron Meulenkamp had namelijk op 4-4 een bounce-out met zijn derde dart op dubbel-10, om vervolgens wel een bulls-eye 90-finish te gooien. In plaats van 4-6 was het 5-5 en gooide Van Peer een sterke slotleg. In de kwartfinale verloor hij van Mighty Mike met 6-3. Raymond van Barneveld, Jeffrey de Zwaan, Jelle Klaasen en Vincent Kamphuis haalden de derde ronde.

Delen: