Connect with us

Pro Tour

Gurney pakt eerste PDC-titel; halve finale Wattimena

Daryl Gurney heeft zijn allereerste titel bij de PDC te pakken. Superchin is in de laatste twee jaar in gestaag tempo op aan het klimmen, maar hikte alleen nog wel tegen zijn eerste echte prijs aan. Op de zevende Players Championship was het eindelijk raak door in de finale Kim Huybrechts te verslaan.

Op naar top-16

Gurney is dit jaar de top-20 van de wereld binnengekomen en lijkt nu in rap tempo op weg naar de top-16. De Noord-Ier stond op het wereldkampioenschap in de kwartfinale en haalde vorige maand de halve finale van de UK Open. Halve finales winnen was hem tot dusver niet gelukt, maar in Barnsley was het wel raak. Hij versloeg Gerwyn Price nadat eerder op de dag Martin Schindler, Vincent Kamphuis, Cristo Reyes, Simon Whitlock en Steve Lennon eraan moesten geloven. In de bovenste helft van het speelschema werkte Huybrechts zich langs Jim Brown, James Richardson, Mike De Decker, James Wade, Peter Wright en Jermaine Wattimena.

Sterke finale

In de finale opende Huybrechts met een 180’er voor een 14-darter, gevolgd door een 180’er en een 90-finish voor de 11-darter van Gurney (1-1). De Belg gooide op zijn beurt weer een maximale score, om een volle beurt op dubbel-16 te missen. Gurney brak en vond het groene vakje wel voor 1-3. De Noord-Ier knalde er een 112-finish overheen, om vanuit het niets zelf een volle beurt op dubbel-16 te missen. Hij herpakte zich met een 180’er, maar Huybrechts maakte er wel 3-4 van. De Belg opende de achtste leg ook met een maximale score, maar Gurney sloeg terug met zijn 180’er en een tweedart 76-finish: 3-5.  De negende leg opende hij zelfs met vijf keer triple-20 op rij en maakte het af via dubbel-5.

Wattimena fraaie zeges op rij

De beste Nederlander was Wattimena in Barnsley, want hij haalde zijn tweede halve finale bij de PDC. In de kwartfinale klopte hij Benito van de Pas na eerder te hebben gewonnen van Kyle Anderson, Robert Thornton en Dave Chisnall. Van de Pas haalde de kwartfinale en Jimmy Hendriks de vierde ronde. Raymond van Barneveld werd in de eerste ronde al uitgeschakeld door Ryan Meikle, Michael van Gerwen slaat dit weekend over. Opvallend was tevens de kwartfinaleplaats van het Ierse talent Steve Lennon.

Delen:

Meer over Pro Tour

Kerst 2018