full screen background image

Jenkins: “Na het wereldkampioenschap ga ik echt afbouwen”

Terry Jenkins heeft besloten om nu echt een stapje terug te gaan doen. The Bull is al tien jaar een vaste waarde in de subtop van de PDC. Lange tijd bivakkeerde hij in de top-10 van de wereld en haalde maar liefst negen keer de finale van een groot televisietoernooi. In alle gevallen zou hij als verliezer van het podium stappen.

Negen finales op televisie

In 2015 leek de antiquair zelfs nog een gooi te gaan doen naar een comeback in de Premier League Darts. Jenkins kwam terug in de top-10, maar in de laatste maanden van het jaar ging het volledig mis op de televisietoernooien. Dit seizoen is hij minder opvallend en is gezakt naar plaats zestien van de wereld. Het is voor hem nu tijd om zich op andere zaken te gaan richten. “Na het wereldkampioenschap ga ik rustig aan doen”, zegt The Bull tegenover Tungsten Tales.

Echt heel tevreden met dartscarrière

“Op de Pro Tour zal ik minder gaan spelen, waar ik me door mijn ranking voor plaats zal ik nog spelen en daarnaast me meer richten op demonstraties. Ik ben nu 53 jaar oud en het wordt steeds zwaarder. Ik moet nu gewoon een stap terug gaan doen.” Als hij terugkijkt op zijn dertien jaar bij de PDC is hij vooral trots. “Voor iemand die op late leeftijd is ingestapt heb ik het heel goed gedaan met negen finales. Er zijn topspelers die nog nooit in een finale hebben gestaan. Natuurlijk zou het mooi zijn geweest om er één of twee te winnen, maar ik ben echt heel tevreden met mijn dartscarrière. Ik heb het altijd benaderd als een hobby, want het is nooit mijn werk geweest.” Tussen de toernooien door was de Engelsman namelijk altijd druk met antiek.

Delen: