full screen background image
Kyle Anderson Darts PDC

Kyle Anderson pakt zijn allereerste titel bij de PDC

Kyle Anderson is erin geslaagd om zijn allereerste toernooi bij de PDC te winnen. De Australiër had een waanzinnige dat op het zeventiende Players Championship van het jaar. Onderweg gooide hij namelijk al een negendarter en maakte de klus af in de finale tegen good old Kevin Painter.

Regen van negendarters

Het is dit weekend in Barnsley een waren regen van negendarters. Vrijdagavond waren er twee qualifiers voor de European Tour en noteerden Michael Mansell en Rob Hewson een perfecte leg. Vandaag was het de beurt aan zowel Jamie Lewis als Kyle Anderson. De Australiër wist er ook nog eens een flinke zegereeks naast te zetten. Hij won van Tony Newell, Nathan Aspinall, Ryan Meikle, Ronny Huybrechts, Stephen Bunting en Michael Smith. Ondertussen werkte Kevin Painter zich door de bovenste helft van het speelschema. De Engelsman ontsnapte in de kwartfinale, want Gerwyn Price miste drie matchdarts. In de halve finale was een 118-finish tegen Jermaine Wattimena beslissend, maar in de finale kon hij geen weerwerk meer leveren. Anderson won met 6-2 en schudde daarmee zijn teleurstellend verlopen World Matchplay – met een kansloze nederlaag in de eerste ronde tegen Simon Whitlock – snel van zich af.

Twee spelers nog zonder titel

In de huidige top-32 zijn hierdoor Cristo Reyes en John Henderson de enige spelers die geen PDC-toernooi hebben gewonnen. Reyes ontbrak dit weekend overigens, hij had zich op het laatste moment afgemeld net zoals Adrian Lewis en Mensur Suljovic. Lewis is vrijdag vader geworden, terwijl de vrouw van Suljovic ook op het punt staat om te bevallen. Daarnaast ontbraken er flink wat spelers uit de top-10 van de wereld zoals Michael van Gerwen, Gary Anderson, Peter Wright, Phil Taylor en Raymond van Barneveld.

Wattimena beste Nederlander

Wattimena kende een uitstekende dag in Barnsley. Hij won van onder meer Alan Tabern, Steve Beaton en Justin Pipe voor een plaats in de halve finale. Yordi Meeuwisse haalde de kwartfinale door heel wat Nederlandse onderonsjes te winnen van Vincent Kamphuis, Jelle Klaasen en Christian Kist. Voor Kist hield het daarmee op in de vierde ronde, nadat hij daarvoor nog had gewonnen van Dave Chisnall.

Delen: