Lakeside-kampioen Durrant stapt op laatste moment niet over naar PDC

Glen Durrant heeft besloten om toch niet over te stappen naar de PDC. De nummer één van de BDO won zondagavond Lakeside, door in de finale Danny Noppert te verslaan. De Engelsman flirtte de afgelopen maanden al regelmatig met de PDC, maar heeft besloten toch af te zien van een overstap.

Geluk gehad op weg naar Lakeside-titel

Dit jaar won hij alle grote prijzen bij de BDO, maar ondanks de winst op Lakeside kon hij de afgelopen week niet overtuigen. Met name in de eerste rondes oogde Durrant ontzettend nerveus en had zelfs alle geluk van de wereld dat hij nog won van Paul Hogan. Die nam een 0-3-voorsprong in sets en miste een aantal matchdarts. Daarna stortte Hogan in en kon Durrant met 4-3 in sets ontsnappen. De Lakeside-titel heeft hem ontzettend veel energie gekost en daarop is nu de knoop doorgehakt.

Moet batterijen weer opladen

De inschrijving voor Q-School sloot maandagmiddag en Durrant ontbrak op de lijst. “Ik was er heel dichtbij om bij de PDC aan te sluiten. Als ik op Lakeside op de eerste of tweede ronde had verloren, dan had ik vermoedelijk tegen je gezegd dat ik naar Q-School was gegaan. Ik neem nu echter een pauze. Als ik een auto was geweest, dan was de tank leeg”, zo legt hij het uit aan Live-Darts.com. “Ik moet de batterijen weer opladen en daardoor zal ik een aantal maanden pauze nemen.” Durrant ontbreekt dan ook op de Dutch Open. “Ik ga er alles aan doen om mijn titel op Lakeside te verdedigen.” Door zijn winst in Frimley Green zal hij wel worden uitgenodigd om opnieuw deel te nemen aan de Grand Slam of Darts. Op de afgelopen editie debuteerde Durrant en verloor in de tweede ronde van Raymond van Barneveld.

Delen: