Connect with us

Pro Tour

Lewis wint eerste titel sinds ruim een jaar in Milton Keynes

Adrian Lewis heeft het vijfde Players Championship weten te winnen. De nummer vier van de wereld stond zeker voor zijn plaats op de wereldranglijst ontzettend lang droog. Op 5 februari van het vorig jaar won hij de eerste UK Open Qualifier. Nu was het raak in Milton Keynes.

Spektakel tegen Van Gerwen

Voor Lewis is het van belang om de rest van dit jaar veel ponden te gaan vergaren, want als je de wereldranglijst bekijkt over de afgelopen vijftien in plaats van vierentwintig maanden staat de Engelsman niet vierde maar zeventiende. Op het vloertoernooi liet Jackpot in ieder geval zien het nog altijd te kunnen. Benito van de Pas (6-5), Andy Hamilton (6-2), Justin Pipe (6-5), Peter Jacques (6-3) en Richard North (6-5) werden verslagen tot aan de halve finale. Daarin wachtte Michael van Gerwen en het werd een spektakelstuk. De twee gooiden maar liefst dertien keer 180 en Mighty Mike miste nog dubbel-12 voor een negendarter. Uiteindelijk won Lewis in de beslissende leg: 6-5.

Bijna negendarter tot besluit

Chisnall heeft het net zoals Lewis moeilijk dit seizoen en staat in de Premier League Darts eigenlijk alweer in verloren positie. Ook Chizzy herpakte zich in Milton Keynes. De Engelsman won van Ritchie Edhouse (6-5), Andy Jenkins (6-3), John Henderson (6-3), Michael Mansell (6-2), Mark Webster (6-0) en Alan Norris (6-3). In de finale nam Lewis gelijk een 2-0-voorsprong met een 164-finish en Chisnall kon scorend amper volgen. Met een 122-finish pakte hij nog wel een leg, maar zag Lewis weglopen naar 5-2. In de achtste leg miste Jackpot dubbel-12 voor een negendarter en pakte vervolgens de titel via dubbel-1. Achter Van Gerwen was het geen beste dag voor de Nederlanders. Uitzonderingen daarop waren Jimmy Hendrikx en Jan Dekker (zege op Mensur Suljovic) die de derde ronde bereikten.

Delen:

Meer over Pro Tour

Kerst 2018