Connect with us

Pro Tour

Morihiro Hashimoto (40) overleden

Morihiro Hashimoto

Mirihiro Hashimoto is op 13 maart in Japan overleden. De darter is slechts veertig jaar oud geworden. Twee jaar geleden zagen we hem voor het laatst op het grote podium toen hij zich had weten te plaatsen voor de Japan Darts Masters.

Wereldberoemd in Alexandra Palace tijdens debuut

Hashimoto speelde vooral softtip darts, maar maakte een aantal keer een uitstapje naar de PDC. Dat deed hij voor het eerst in 2009 toen hij zich probeerde te plaatsen voor de Las Vegas Desert Classic. In eigen land won stond The Ogre in 2009 al in de finale van het nationale kwalificatietoernooi voor het PDC WK, een jaar later was het raak. Het zou een debuut in Alexandra Palace worden die nooit meer vergeten wordt.

Hashimoto won van de Engelsman Matt Padgett en mocht aantreden tegen Gary Anderson. De Schot was dat WK uitmuntend en gunde Hashimoto geen leg. Het publiek koos echter massaal de kant van de Japanner en dat leverde de volledige wedstrijd liederen op met de naam Hashimoto. Op het WK 2014 keerde de Japanner terug in Londen en versloeg Paul Lim, daarna was Michael Smith te sterk met 3-1 in sets. Zowel in 2014 als 2015 haalde Hashimoto samen met Haruki Muramatsu ook de laatste-16 op de PDC World Cup of Darts. Vandaag heeft de Okayama Darts Organization naar buiten gebracht dat Hashimoto is overleden.

Delen:

Meer over Pro Tour

Kerst 2018