full screen background image

Norris voorkomt sprookje Jacques in PC1

Alan Norris heeft het eerste Players Championship van 2017 op zijn naam geschreven. Voor Chuck is het alweer zijn derde toernooizege bij de PDC. Met de 6-1-zege in de finale voorkwam hij het sprookje van Peter Jacques. De 43-jarige postbode uit Huddersfield speelde zijn allereerste Players Championship en ging er bijna met de dagwinst vandoor.

Voorkeur aan county

Jacques speelde vorig jaar al wat toernooien op de Challenge Tour en meldde zich in januari op Q-School. Daar won hij geen tourkaart, vooral omdat hij opvallend genoeg op de slotdag besloot om niet te spelen. Jacques gaf er voorkeur aan om competitie te spelen met zijn county. Wel eindigde hij zo hoog op de Q-School Order of Merit, waardoor hij uitnodigingen ontvangt om het veld op te vullen tijdens Players Championships. Doordat bijvoorbeeld tourkaarthouders Michael van Gerwen, Phil Taylor, Terry Jenkins en Gerwyn Price (de Welshman was zich vergeten in te schrijven) dit weekend niet van de partij zijn, mocht Jacques in actie komen.

Indrukwekkend rijtje

De postbode won achter elkaar van Paul Nicholson (6-2), Josh Payne (6-3), William O’Connor (6-5), Gary Anderson (6-3), Michael Smith (6-4) en James Wade (6-4). The Machine miste in de halve finale in de laatste twee legs telkens pijlen op de dubbels en dat werd hard afgestraft. Norris werkte zich ondertussen langs Rob Cross (6-4), Ryan Searle (6-1), Mike De Decker (6-2), Keegan Brown (6-1), Kyle Anderson (6-1) en Simon Whitlock (6-4). In de finale was het gedaan met Jacques: 6-1.

Geen goede oranjedag

De Nederlanders hadden geen al te beste dag. Jan Dekker was zelfs de enige die de derde ronde wist te halen, daarin verloor hij met 6-1 van Dave Chisnall. In de tweede ronde klopte Dekker landgenoot Jermaine Wattimena met 6-4 na een 0-4-achterstand. Vincent Kamphuis, Jimmy Hendriks, Christian Kist, Jelle Klaasen en Benito van de Pas verloren allemaal in de tweede ronde. Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort lagen er na de eerste ronde al uit tegen Mensur Suljovic en Brendan Dolan.

Delen: