full screen background image

Suljovic maakt in Dublin zijn hattrick compleet

Mensur Suljovic heeft na een European Tour-titel en de Champions League of Darts nu ook een Players Championship weten te winnen. Dit ontbrak nog op de erelijst van de Oostenrijker, waardoor de hattrick nu compleet is. In de finale wist hij Stephen Bunting na een 0-3-achterstand alsnog met 6-4 te verslaan.

Omgekeerde weg

De meeste spelers weten bij de PDC eerst op de vloertoernooien te winnen, om vervolgens op de European Tour en de televisietoernooien toe te slaan. Suljovic heeft de route dus andersom afgelegd. Vorig jaar won de Oostenrijker al een toernooi op de European Tour en drie weken geleden was het raak met de Champions League of Darts. In Dublin was The Gentle nu ook de beste op de vloer. Op weg naar de finale rekende hij af met Ted Evetts (6-0), Richie Corner (6-2), Justin Pipe (6-5), Alan Norris (6-1), Michael van Gerwen (6-3) en James Wilson (6-4).

The Bullet laat zich weer zien

In de bovenste helft van het speelschema liet Stephen Bunting zich weer eens zien. The Bullet won van John Bowles (6-1), James Richardson (6-5), Ian White (6-4), Yordi Meeuwisse (6-4), Vincent van der Voort (6-1) en Madars Razma (6-3). Het leek er lang op dat de Engelsman naar zijn eerste toernooizege bij de PDC sinds een jaar op weg was, want in de finale nam hij een 0-3-voorsprong. Suljovic bleef koel en boog het alsnog om voor de 6-4-zege. Door de titel klimt Suljovic naar de zesde plaats op de wereldranglijst en blijft Bunting op plek 22 steken.

Kwartfinale voor Nederlanders

Na de kwartfinale was het voorbij voor de Nederlanders in Dublin. Van Gerwen won een ronde eerder nog van Raymond van Barneveld met 6-5, om daarna van Suljovic te verliezen. Van der Voort won vrijdag al van Mighty Mike en was nu opnieuw sterk. In de kwartfinale was de tank alleen leeg. Een verrassing was Madars Razma, de Let haalde zijn eerste halve finale bij de PDC. Yordi Meeuwisse haalde de vierde ronde, Benito van de Pas, Ron Meulenkamp en Vincent Kamphuis kwamen tot de derde doorgang.

Delen: