full screen background image

Titel Anderson; kwartfinales Van der Voort en De Zwaan

Gary Anderson heeft zijn uitstekende weekend weten af te ronden met de winst van het veertiende Players Championship. De Schot was in de finale veel te sterk voor Ian White (6-1). Voor Vincent van der Voort en Jeffrey de Zwaan was het een goede dat met kwartfinales. Dirk van Duijvenbode haalde de laatste-16.

Sterke dag Nederlanders

Anderson bereikte zaterdag ook al de finale, toen werd hij nog geklopt door Steve Beaton. The Adonis ging ditmaal al in de eerste ronde eruit tegen Antonio Alcinas. Anderson ging op het nippertje door tegen Michael Mansell (6-5) en kwam daarna op gang tegen Harry Robinson (6-4), Kyle Anderson (6-2), Dirk van Duijvenbode (6-2), Richard North en in de halve finale Rob Cross (6-4). In de bovenste helft van het speelschema waren de Nederlanders op dreef. Zowel Vincent van der Voort als Jeffrey de Zwaan haalden de kwartfinale. Van der Voort won van onder meer Peter Wright, waar De Zwaan te sterk was voor Kim Huybrechts. In de kwartfinale verloor Fast Vinnie met 6-4 van Robert Thornton, waar De Zwaan een 5-2-voorsprong uit handen gaf tegen White.

Fouten snel afgestraft

The Diamond won daarvoor al van Simon Stevenson (6-4), Warrick Scheffer (6-1), Josh Payne (6-2), Gerwyn Price (6-2) en in de halve finale van Robert Thornton (6-3). In de finale nam Anderson een snelle 2-0-voorsprong, om White te zien knoeien op de dubbels. Zo werd het 0-3, voor hij zelf een dart op tops miste voor de 108-finish. Zo kwam White op de borden en kreeg de kans op 2-4 vanaf 80. Dubbel-10 vloog er twee keer niet in en met een 118-finish was het al 1-5. Een leg later was het al beslist voor 1-6, al deed Anderson dat wel met een omweg door 60 uit te gooien met single-1, single-19 en tops.

Delen: