full screen background image

Twintigste titel Van Gerwen in Dublin door finalezege op Kist

Michael van Gerwen heeft de winnende lijn alweer snel gevonden. Verloor hij afgelopen zondag de finale van de Champions League of Darts van Phil Taylor, op de rankingtoernooien is hij voorlopig niet te houden. In Dublin won hij alweer zijn twintigste titel van het jaar door het zeventiende Players Championship op zijn naam te zetten. Het was zelfs zijn achtste rankingtitel op rij. In Dublin had niemand een antwoord op het spel van de Nederlander.

Kist verslaat indrukwekkend rijtje namen

Dat Van Gerwen won in de Ierse hoofdstad was trouwens een unicum. Al twee keer won hij dan wel de World Grand Prix, de vloertoernooien in Dublin waren tot dusver geen succes. Terry Temple (6-2), Robert Owen (6-1), Mick McGowan (6-3), Berry van Peer (6-1), James Wade (6-3) en Darren Webster (6-0) kwamen allemaal niet eens in de buurt van een verrassing. Een surprise was wel de andere finalist: Christian Kist. De voormalig Lakeside-kampioen liet zich weer eens gelden met zeges op Gary Anderson (6-5), Prakash Jiwa (6-5), Kyle Anderson (6-3), Dave Chisnall (6-4), Justin Pipe (6-1) en Mensur Suljovic (6-5). Dit indrukwekkende rijtje namen kon worden bekroond tegen Van Gerwen, maar dat zat er geen moment in. Mighty Mike denderde heel snel weg voor de 6-1-zege. Door de finaleplaats weet Kist zich wel bijna verzekerd van deelname aan het wereldkampioenschap.

Van Peer klopt Barney en Whitlock

Behalve Van Gerwen en Kist wist ook Van Peer goed te presteren in Dublin. De jongeling haalde de laatste-16 nadat hij won van onder meer Raymond van Barneveld, Mike De Decker en Simon Whitlock. Jeffrey de graaf, Vincent Kamphuis en Dirk van Duijvenbode haalden alle drie de derde ronde. Ron Meulenkamp, Yordi Meeuwisse, Benito van de Pas, Jan Dekker en Jelle Klaasen pakten ponden mee doordat ze de tweede doorgang bereikten. Door de nederlaag van Barney in de eerste ronde staat hij nog altijd buiten de top-64 van de Players Championship Order of Merit. Hij heeft nog drie toernooien de tijd om zich alsnog bij de beste-64 te spelen en daarmee een ticket te veroveren voor de Players Championship Finals. Zaterdag is daarvoor de volgende kans.

Delen: