Connect with us

Pro Tour

Van Barneveld over de toekomst: “Wordt er wel eens moedeloos van”

Raymond van Barneveld World Matchplay 2017

Raymond van Barneveld zinspeelt dit jaar steeds vaker op een leven na de PDC. Na de nederlaag tegen Rob Cross op de Grand Slam of Dart sliep hij behoorlijk leeg en vroeg zich af of hij nog wel wat te zoeken had op deze toernooien. Van een pensioen zal het niet zo snel komen, mede doordat hij zich voor vijf jaar heeft verbonden aan Target. In AD/Sportwereld geeft hij echter andermaal aan na te denken over de toekomst.

Belangrijk wat er in het koppie omgaat

Interviews na nederlagen worden in dartsland weinig gegeven en veel spelers vinden dat dit ook niet zou moeten. Barney verschijnt ook lang niet altijd voor de camera, maar ziet er toch wel de waarde van in. “Het liefst wil ik niks zeggen, maar het is ook wel eens belangrijk om te zeggen wat er in het koppie omgaat. Probeer maar eens week in, week uit op je kloten te krijgen. Elke keer klim ik een trap op, maar lazer ik er ook weer vanaf. Uitgeschakeld worden bij de laatste zestien, dat is gewoon te vroeg.”

Wordt er wel eens moedeloos van

In Wolverhampton verloor hij van Rob Cross. “Ik doe er alles aan, maar elke week krijg ik weer die klap. Je wilt ook een beetje rust in je hoofd. Ik sta nog keurig negende van de wereld, maar iedereen is weer door in Wolverhampton, op één na. Ik. Natuurlijk, Cross speelde perfect en is the new kid on the block. Ik wist dat het zwaar zou worden. Maar als je dan tijdens de wedstrijd beseft dat het niet gaat lukken, dat is frustrerend. Zeker als je zo slecht tegen je verlies kan als ik. Je wordt er wel eens moedeloos van.”

Demo’s draaien is nog te vroeg

De vraag is dan ook wat nu? Net zoals Phil Taylor stoppen en alleen demo’s gooien? “Natuurlijk praat ik daar met Phil over en het lijkt me wel wat. Je hebt geen stress en geld is gegarandeerd. Ik doe het al wel eens in de vrije weekenden en het levert een leuk centje op. Dan zou ik in juni, juli en augustus lekker niks doen, naar mijn appartementje in Spanje. Wie maakt me wat? Maar dat is nu nog wat te vroeg. Het was dom om erover te beginnen.”

Geen Qualifiers meer spelen

Wilde Van Barneveld een jaar geleden nog alles gaan spelen op de Pro Tour om terug te keren in de top vier van de wereld. Dat is nu anders. Zo neemt hij al een voorschot op het missen van de European Tour. “Speel ik een toernooi in Maastricht, moet ik me kwalificeren. Sorry hoor, maar ik heb de sport op de kaart gezet in Nederland. Ik hoef geen voorkeursbehandeling, maar ik ga écht geen qualifiers gooien”, zo besluit Barney in AD/Sportwereld.

Delen:

Meer over Pro Tour

Kerst 2018