full screen background image

Van Barneveld stapt over naar Target

Raymond van Barneveld zal de komende jaren met darts van Target gaan spelen. De vijfvoudig wereldkampioen heeft maandag op een persbijeenkomst in Den Haag bekendgemaakt dat hij een contract voor vijf jaar heeft getekend bij deze snel groeiende dartsleverancier en zal gaan gooien met de ‘RVB95’.

Van Unicorn naar Target

Niet veel later na zijn overstap naar de PDC tekende Barney een contract bij Unicorn. Vier jaar geleden verlengde hij deze tot afgelopen zomer, maar nu maakt hij dus de switch naar Target. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Phil Taylor, die als één van de eerste grote spelers onder de vlag van Target aan de slag ging. Inmiddels zijn onder meer Adrian Lewis, Dave Chisnall, Stephen Bunting, Alan Norris en de snel opkomende Rob Cross hem gevolgd.

Speciale dart ontwikkeld

Target kondigde onlangs een ‘Major Signing’ aan en dit bleek om Van Barneveld te gaan. Maandag heeft hij tekst en uitleg gegeven over zijn overstap, net zoals Target. “Wij zijn trots om de grondlegger van darts in Nederland vast te leggen. Het niveau in de afgelopen jaren is gestegen naar een level waar we tot voor kort niet over durfden te dromen. Om mee te kunnen moet je het beste materiaal hebben.” Dat is waarom RVB95 is ontworpen. “Vorig jaar hebben we een nieuwe grip gelanceerd. Toen Raymond hiermee voor het eerste gooide, kwamen we in gesprek.” Van Barneveld vulde zelf aan. “We zijn een jaar geleden in gesprek geraakt en de beloftes maken ze waar. Ik ben de afgelopen periode druk bezig geweest om de juiste setup te vinden.”

Setup om wereldkampioen te worden

De stap is voor hem om te jagen op de zesde wereldtitel. “Ik kijk al jaren om me heen en de darts waarmee ze spelen. Daarbij valt op hoe Target het aanpakt en hoe ze het spraakmakend maken. Target heeft het beste materiaal, daar ben ik van overtuigd. En daar wil ik onderdeel van uitmaken. Ik wil nog vijf jaar door en dat wil ik op de best mogelijke manier doen. Met de huidige setup heb ik het gevoel dat ik absoluut weer wereldkampioen kan worden. Misschien niet dit jaar, maar wel in de komende jaren. Daar geloof ik absoluut in.”

Delen: