full screen background image

Van Barneveld valt opnieuw uit top 10 van de wereld

Raymond van Barneveld is uit de top tien van de wereldranglijst gevallen. De Hagenaar klom de afgelopen maanden tot de zevende plek, maar is inmiddels de mondiale nummer elf. Dit komt doordat Michael Smith hem inmiddels is gepasseerd. Barney heeft wel een forse buffer op de nummer twaalf.

Pro Tour links laten liggen

Aan het begin van het jaar was de doelstelling van Van Barneveld duidelijk. Hij wilde zo veel mogelijk toernooien gaan spelen en terugkeren in de top vier van de wereld. Dat laatste kan nog altijd, want op de meeste televisietoernooien dit jaar hoeft hij weinig prijzengeld te verdedigen. De laatste maanden speelt hij echter geen toernooien meer op de Pro Tour en daar zal tot na de zomerbreak ook geen verandering in komen. Barney is daardoor weer langzaam weggezakt en nu uit de top-10 verdwenen. Michael Smith won onlangs de European Tour in Gibraltar en haalde afgelopen weekend in Hamburg opnieuw een goed resultaat. Daardoor is hij Van Barneveld én Jelle Klaasen voorbij The Cobra staat tiende, op slechts 500 pond van Smith. Barney staat weer 1.500 pond achter zijn landgenoot.

Marge van Lewis slinkt

Wie ook lijkt te gaan zakken op de wereldranglijst is Adrian Lewis. Op de opgeschoonde ranglijst zou hij na het wereldkampioenschap zelfs uit de top-16 van de wereld kunnen verdwijnen. Jackpot staat nog vierde, maar zijn voorsprong op James Wade en Dave Chisnall is nog maar twintigduizend pond. Ook Mensur Suljovic komt na zijn finaleplaats in Hamburg steeds dichterbij. Michael van Gerwen, Gary Anderson en Peter Wright vormen zeer stevig de top drie, waarbij Wright steeds verder inloopt op Anderson. Phil Taylor is inmiddels afgezakt naar de achtste plaats en zal spoedig uit de top tien gaan verdwijnen.

Big Ben heeft Thornton bijna te pakken

Benito van de Pas is de vierde Nederlander op de wereldranglijst. Hij staat nog altijd vijftiende, maar heeft Robert Thornton tot op 500 pond genaderd. Vincent van der Voort staat eveneens in de top-32, hij bezet plaats 26. Christian Kist (36), Jermaine Wattimena (43), Dirk van Duijvenbode (56), Jan Dekker (57), Jeffrey de Graaf (58) en Ron Meulenkamp (60) staan allemaal in de top-64, aan het einde van het jaar behouden ze daarmee hun Tourkaart. Jeffrey de Zwaan (65) staat 500 pond buiten de top-64.

Delen: