full screen background image

Van Gerwen met negendarter naar vijfde toernooizege van het seizoen

Michael van Gerwen heeft met een negendarter het negende Players Championship van het jaar gewonnen. Het was voor Mighty Mike alweer zijn vijfde titel van het seizoen. In de finale moest Robert Thornton eraan geloven met dus onder meer een negendarter. Jan Dekker haalde zijn eerste halve finale.

Topduels tegen Anderson en Lewis

Van Gerwen had toch geen eenvoudige route naar de finale. Hij won dan wel zeer eenvoudig van Chris Quantock (6-0), Paul Nicholson (6-1) en Wayne Jones (6-4), waarop topduels volgden. Gary Anderson nam een 3-4-voorsprong, daarop gooide Van Gerwen twee 11-darters en een 12-darter. Hij won met 6-4 met een gemiddelde van 114 per beurt. In de kwartfinale ging het duel met Adrian Lewis tot de elfde leg (6-5), maar Jan Dekker was kansloos (6-0). De Drent kende wel zijn beste dag bij de PDC met het bereiken van de halve finale. Dat deed Dekker door onder meer Dave Chisnall te verslaan.

Thornton kruipt weer omhoog

In de onderste helft van het speelschema waren de verrassingen niet te tellen en zo stonden er ook veel verrassingen in de kwartfinale. Uiteindelijk wist de meest ervaren speler toch door te komen. Robert Thornton won van Andrew Gilding, Mike De Decker en Robbie Green. Voor de Belg De Decker was het zijn eerste kwartfinale bij de PDC. De vrije val waar Thornton het laatste anderhalf jaar in terecht is gekomen weet hij daarmee ook te doorbreken. De val begon eigenlijk na een hoogtepunt, want in het najaar van 2015 won de Schot de World Grand Prix door in de finale van Van Gerwen te winnen.

Negendarter

Ditmaal nam Van Gerwen twee keer de leiding met onder meer een 96-finish, voor Thornton met een 84-finish op 2-2 kwam. Daarna kon hij scorend niet meer mee. Van Gerwen kwam op 3-2, om een negendarter af te leveren. Hij stond na zes pijlen op 144 en gooide deze uit in het hoekje van dubbel-12. De Nederlander maakte er ook 5-2 van via dubbel-8, om het met nieuw scorend geweld af te maken.

Delen: