Connect with us

Pro Tour

Van Gerwen pakte eerste Players Champ-titel met demonstratie

Michael van Gerwen Peter Wright

Michael van Gerwen heeft het zesde Players Championship op zijn naam geschreven. Zaterdag werd Mighty Mike nog afgestopt in een spektakelstuk door Adrian Lewis, ditmaal stond er in Milton Keynes absoluut geen maat op de nummer één van de wereld. In de finale moest Peter Wright eraan geloven.

Alles valt erin voor Mighty Mike

Door de dag heen was het groene monster voor niemand bij te benen. Michael Mansell (6-3), Andy Jenkins (6-3), Ron Meulenkamp (6-2), Cristo Reyes (6-3), Kim Huybrechts (6-2) en Mervyn King (6-1) hadden allemaal het nakijken. In de onderste helft van het speelschema werkte Wright zich langs Terry Roach (6-1), Jimmy Hendriks (6-4), Dave Pallett (6-1), Steve Beaton (6-3), Richard North (6-2) en Mensur Suljovic (6-2). Vorige week won Wright nog de EuroTour-finale in Hildesheim van Mighty Mike, nu waren de rollen volledig omgedraaid. Van Gerwen denderde weg en Wright kon alleen weerwerk leveren met een 136-finish. Daar kwamen vervolgens finishes van 129 en 153 overheen voor de 6-1-zege.

Kwartfinale Barney, Dekker op dreef

Behalve Van Gerwen waren er ditmaal meer Nederlanders met een goede dag. Van Barneveld haalde de kwartfinale, waarin King te sterk bleek. Door dit resultaat is hij op de ProTour Order of Merit terug in de top-32. Het doel is de top-16, waarmee hij zich bijvoorbeeld automatisch plaatst voor de EuroTour-events. Jan Dekker haalde de vierde ronde na winst op Adrian Lewis, Stephen Burton en Ian White. Zaterdag won Dekker ook al van Mensur Suljovic en lijkt na twee moeizame jaren bij de PDC eindelijk zijn ritme te vinden. Jeffrey de Graaf, Christian Kist en Ron Meulenkamp kwamen tot de derde ronde.

Delen:

Meer over Pro Tour

Kerst 2018