Connect with us

Pro Tour

Van Peer: “Ik wil het zelf oplossen”

Berry van Peer Grand Slam of Darts PDC 2017

Berry van Peer wil zelf een oplossing zien te vinden voor zijn problemen met darteritus. De haperende eerste worp speelde hem tijdens de Grand Slam of Darts parten, toch wist hij de groepsfase te overleven. Nu wacht hem de zoektocht naar een oplossing om weer vrijuit te spelen.

Dan wordt mijn hoofd te vol

Van alle kanten zijn er al mensen die hem willen helpen, maar in AD/Sportwereld laat de Brabander weten daar voorlopig geen behoefte aan te hebben. “Ik wil het zelf oplossen. Tijdens het ingooien voor mijn partij tegen Gary Anderson zei hij dat ik niet op allerlei aanbiedingen van mensen moet ingaan. Als ik naar al die mensen ga luisteren, dan wordt mijn hoofd te vol.”

Maakt me sterker

Eerder werd hij al geholpen door dry needling. “Een behandeling bij een fysiotherapeut met naalden, anders dan acupunctuur. Je spieren ontspannen erdoor. Dat hielp.” Onder de grote druk op het podium in Wolverhampton kwamen de klachten echter terug. “Heel frustrerend, maar ik ga telkens toch door, ik denk niet aan opgeven.” Vanuit de dartswereld kreeg Van Peer veel steun, daarbuiten werd er gelachen over het begrip darteritus. “Mensen die denken dat ik het expres doe of die vonden dat ik gediskwalificeerd moest worden. Ik weet dat ik het niet expres doe. Door dat soort opmerkingen voel ik me eigenlijk alleen maar sterker.”

Delen:

Meer over Pro Tour

Kerst 2018