full screen background image
Justin van Tergouw

Van Tergouw wil niets overhaasten: “Eerst Development Tour spelen”

Justin van Tergouw liet zich afgelopen week voor het eerst zien op de PDC Pro Tour. De huidige Lakeside jeugdkampioen wordt gezien als het grootste talent van Nederland en hij speelde ook al op de Development Tour van de PDC, in Leverkusen probeerde Van Tergouw zich voor het eerst te plaatsen voor de European Tour. In de finale van het kwalificatietoernooi verloot hij uiteindelijk met 6-4 van Jermaine Wattimena. Toch was hij tevreden, zo vertelde de Utrechter in een interview met Mastercaller. “Ik vind het mooi om mee te maken.”

Herstellen van schouderblessure

In januari won Van Tergouw oppermachtig Lakeside, met een gemiddelde waarmee hij heel veel spelers van het hoofdtoernooi bij de senioren ook had verslagen. Dat bleek niet veel later, want op de Dutch Open haalde de tiener de finaledag. Daarna ging het mis door een blessure. “Ik heb een schouderblessure opgelopen, deels door overbelasting en doordat ik mijn stijl heb veranderd. We zijn er nu hard mee bezig om het op te lossen. Ik ben mijn stijl al voor het behalen van de wereldtitel gaan aanpassen. Toen heb ik daarna heel veel gewonnen, maar is dus wel de blessure ontstaan.”

Eerst Development Tour spelen

In Leverkusen deed Van Tergouw een uitstapje bij de PDC, waar hij zo gaf de jongeling eerder al aan in de toekomst wil gaan spelen. Toch wil Van Tergouw niets overhaasten. “Ik blijf de Development Tour spelen bij de PDC en de herentoernooien bij de NDB. De stap naar de PDC gaat nog niet gebeuren. Ik kijk eerst hoe het op de Development Tour gaat en dan kan ik altijd nog Q-School gooien. Maar dat is misschien pas over twee of drie jaar.” De beste spelers van de Development Tour Order of Merit krijgen overigens automatisch een tourkaart, dus ook op die manier kan Van Tergouw zich in de toekomst plaatsen voor de PDC Pro Tour.

Delen: