full screen background image

Whitlock klopt Van Gerwen op weg naar Players Championship-titel

Simon Whitlock heeft na ruim twee jaar weer een toernooi weten te winnen. The Wizard heeft in een groot wak gezeten, waarbij er heel weinig wilde lukken. Begin dit jaar leek hij op te krabbelen, want zijn spel was met bril een stuk scherper. Echt succes bracht het nog niet, maar nu was het in Dublin wel raak. De Australiër won het achttiende Players Championship van het jaar door Michael van Gerwen te verslaan en een grote comeback in te zetten.

Waanzinnige finale

Van Gerwen won de laatste acht rankingtoernooien waar hij aan deel nam, daar kwam in Dublin nu verandering in. Na zeges op Ron Meulenkamp, William O’Connor en Dimitri Van den Bergh was Whitlock in de vierde ronde met 6-3 te sterk. De Australiër ging daarna krachtig door, want hij won met twee keer 6-1 van zowel Justin Pipe als Steve West. In de finale stond hij tegenover Ronny Huybrechts. De ervaren Belg was de grote verrassing van de dag en versloeg onder meer Cristo Reyes, Kyle Anderson, Jelle Klaasen en Daryl Gurney. Gurney haalde na zijn gebroken hand de halve finale en liet daarmee zien goed hersteld te zijn. In de finale nam Huybrechts een 3-0 en 5-3-voorsprong. Toch wist Whitlock de partij nog om te buigen en miste onderweg dubbel-18 voor een negendarter.

Barney op randje Players Championship Finals

Klaasen was de beste Nederlander met een kwartfinaleplaats, naast Van Gerwen ging ook Jermaine Wattimena in de vierde ronde onderuit. Benito van de Pas kende opnieuw een mager weekend, hij verloor ditmaal in de derde ronde. Vincent van der Voort, Yordi Meeuwisse, Mike Zuydwijk, Raymond van Barneveld, Berry van Peer, Vincent Kamphuis en Jeffrey de Graaf verloren in de tweede ronde. De ponden die deze doorgang opleverden bracht Barney wel nipt in de top-64, maar hij zal het slotweekend wel moeten spelen om zich te verzekeren van deelname aan de Players Championship Finals. Phil Taylor ontbrak dit weekend waardoor hij nog niet geplaatst is voor het tv-toernooi.

Delen: