Connect with us

Pro Tour

Whitlock voorkomt met derde titel grote stunt van Johnson

Simon Whitlock heeft alweer zijn derde toernooi van het seizoen gewonnen. De Australiër was al twee keer de beste op een UK Open Qualifier, in Barnsley heeft hij nu ook het vierde Players Championship weten te pakken. In de finale was hij te sterk voor de zeer verrassende Darren Johnson.

Iedereen moet eraan geloven

De Engelsman draait al enige jaren vrij anoniem mee op de Pro Tour, maar nu had hij de dag van zijn leven. Dat begon direct in de eerste ronde met een 6-4-zege op Dave chisnall, om vervolgens van Raymond van Barneveld (6-5) te winnen. Jimmy Hendriks, Steve Hine en Benito van de Pas brachten hem naar de halve finale. Michael van Gerwen leek daarop zijn Waterloo te worden, maar Mighty Mike liet zich eveneens met 6-5 verrassen na een 3-5-voorspromg.

The Wizard wel bij de les

Zo stond Johnson tegenover Whitlock in de finale. The Wizard klopte Scott Darbyshire, Devon Petersen, Andy Jenkins, Gerwyn Price, Gary Anderson (die een matchdart miste) en Kim Huybrechts. In de finale drukte de Australiër door met de 6-3-overwinning. Het was razendsnel 3-0 en vervolgens 5-1. Met een 100-finish kwam Johnson nog terug tot 5-3, waarop The Wizard het af wist te maken. Voor Johnson was het zijn beste prestatie ooit na een halve finale zes jaar geleden.

Goede dag voor Nederlanders

Voor de Nederlanders was het een goede dag. Dirk van Duijvenbode stond in de kwartfinale. Vorig jaar had de jongeling een flinke dip, maar weet zich inmiddels weer goed op te werken. Hij won vandaag van onder meer Cristo Reyes en Christian Kist. Ook Benito van de Pas haalde de kwartfinale, Jelle Klaasen en Kist kwamen tot de vierde ronde.

Delen:

Meer over Pro Tour

Kerst 2018