full screen background image
Simon Whitlock Darts PDC

Whitlock wint tweede vloertoernooi op rij

Simon Whitlock heeft het negentiende en voorlaatste Players Championship gewonnen. De Australiër was een paar weken geleden ook al de beste op het achttiende vloertoernooi van het jaar, waardoor hij inmiddels veertien partijen op rij op de Players Championships ongeslagen is. Zaterdag wordt het laatste toernooi gehouden, waarbij de belangen voor onder meer Raymond van Barneveld groot zijn.

The Wizard in bloevorm

Whitlock won in Dublin al van Michael van Gerwen op weg naar zijn eerste toernooizege in ruim twee jaar. Mighty Mike ontbrak ditmaal in Barnsley en zonder de nummer één van de wereld bleek Whitlock andermaal de beste. In de eerste ronde gooide de Australiër tijdens de 6-0-zege op Par Riihonen al een negendarter, daarna moesten Nathan Aspinall (6-2), Mervyn King (6-0), James Wade (6-3), Jamie Lewis (6-5) en Mark Frost (6-3) eraan geloven op weg naar de finale. Daarin trof hij de verrassing van de dag. Chris Dobey liet dit jaar al zien een talent te zijn, maar de constantheid heeft de jonge Engelsman nog niet. In Barnsley had hij weer een zeer sterke dag met zeges op Dave Chisnall, Stephen Bunting en Adrian Lewis. In de finale bleek Whitlock echter met 6-4 te sterk.

Belangrijke slotdag voor Barney

Beste Nederlanders waren Vincent van der Voort en Ron Meulenkamp, zij verloren in de vierde ronde van Bunting en Dobey. Vincent Kamphuis en Jelle Klaasen haalden de derde doorgang. Kamphuis staat daardoor nog net buiten de top-64 van de Players Championship Order of Merit. De beste 64 spelers na de twintig toernooien plaatsen zich voor de Players Championship Finals. Behalve voor Kamphuis wordt het ook nog billenknijpen voor Raymond van Barneveld. Hij had pech met de loting, want in de tweede ronde wachtte Adrian Lewis al (4-6). Barney staat op de gedeelde 62ste plaats en zal zaterdag dus nog wat ponden moeten pakken.

Delen: