full screen background image

Wright herpakt zich razendsnel met Players Championship-titel

De mokerslag die Peter Wright zichzelf donderdagavond toebracht heeft hij snel een plekje weten te brengen. Hij miste zes pijlen om zich te kronen tot Premier League-kampioen en liet Michael van Gerwen ontsnappen. Zaterdag won de Schot toch alweer de elfde Players Championship van het jaar, door in de finale ditmaal Daryl Gurney te verslaan.

Waanzinnige halve finale

Met name de halve finale van Wright werd een waanzinnig niveau gehaald. Hij speelde tegen Rob Cross en was sensationeel met een gemiddelde van 120,7 per beurt. Cross gooide zelf ook 109,2 waardoor het ‘slechts’ 6-3 werd. Wright won zijn zes legs in 12, 12, 10, 14, 12 en 12 pijlen. In de rondes daarvoor had hij al afgerekend met Joe Murnan, Vincent van der Voort, Ryan Searle en Jeffrey de Graaf. Voor De Graaf was dat dus een halve finale, Bryan de Hoog haalde de vierde ronde.

Werd nog even spannend

In de finale trof hij Daryl Gurney. De Noord-Ier won onlangs zijn eerste toernooi bij de PDC en miste vorige week matchdarts om de finale te bereiken van de European Tour in Gibraltar. Nu kwam hij dichterbij nieuw succes. Superchin won van Dennis Smith, Matt Clark, Josh Payne, Dave Chisnall, Simon Whitlock en Andy Boulton. In de finale denderde Wright naar 5-0, voor het toch nog spannend leek te worden. Dubbel-5 bracht hem toch de 6-3-zege.

Delen: