Connect with us

Pro Tour

Psychiater redt carrière van Bunting: “Zat in hele donkere plek”

Stephen Bunting heeft toegegeven dat hij in een heel groot dal heeft gezeten. De afgelopen jaren hebben we de Engelsman al eens huilend op het podium gezien, onder meer vorig jaar tijdens een European Tour. De voormalig Lakeside-winnaar gaf toen al toe dat het weinig had gescheeld of hij was gestopt. De 33-jarige doet nu zijn volledige verhaal bij Live-Darts.

Zware depressie gehad

“Ik heb te kampen gehad met een zware depressie. Daar had ik echt hulp bij nodig. Als ik bij de speelzalen kwam dan dacht ik telkens dat iedereen naar mij keek en me uit stond te lachen. Zo slecht ging het me mij, ik zat echt in een hele donkere plek.” Bunting begon sterk bij de PDC toen hij overstapte als kersvers Lakeside-kampioen. Na ruim een jaar zakte hij echter heel ver weg. Sportief, maar dus ook van de oche vandaan.

Darts kan eenzaam zijn

“Ik ben normaal een vrolijke jongen, maar nu was ik gewoon mezelf niet. Het is dat mijn manager Jon Archer ook mijn beste vriend is. Zonder zijn hulp en een sportpsycholoog had ik nu niet meer gespeeld. Darts kan een erg eenzame sport zijn, zeker op het podium. Dan is er niemand die je kan helpen.”

Misschien uiteindelijk positief geweest

Ondanks dat de resultaten van de nummer 22 van de wereld nog altijd erg op en af zijn is The Bullet positief. “Ik ben terug en misschien is dit uiteindelijk wel het beste wat me kon overkomen. Ik heb de downside van de sport gezien. Wanneer je wedstrijden verliest en je vertrouwen is al laag, dan is het heel zwaar.” Het heeft dan ook weinig gescheeld of we hadden hem niet meer teruggezien. “Ik heb echt gedacht aan stoppen en zoeken naar een nieuwe baan. Ik kan er nu de positieve punten weer uithalen en werken aan mijn vertrouwen. Ik ben vooral heel trots dat ik weer het gevoel heb dat ik terug ben op mijn best. Op dit moment kom ik misschien nog over als een emotioneel wrak, dat komt vooral omdat ik zo blij ben dat het weer goed gaat. Ik heb weer het vertrouwen en geloof dat ik kan winnen. Want eigenlijk was ik vergeten dat ik zelfs wereldkampioen ben geweest.”

Delen:

Meer over Pro Tour