Connect with us

Laatste Nieuws

Q-School: Ashton verliest historische finale, halve eindstrijd Van Tergouw

Lisa Ashton Darts

Lisa Ashton is één leg tekort gekomen om de allereerste vrouw te worden op de Pro Tour. De Engelse verloor de finale van de tweede dag op Q-School in een thriller van Kai Fan Leung. Bradley Brooks en de Belg Mike De Decker wonnen de andere twee tourkaarten.

Ashton opnieuw ontzettend dichtbij

Een jaar geleden kwam Aston één overwinning tekort om een tourkaart te verdienen via de Q-School Order of Merit. Nu haalde ze dankzij een fantastische dag met zeges op onder meer Chris White, Wes Newton, Stephen Burton en Peter Jacques de finale. Na een dag met gemiddeldes tussen de 85 en 90 werd het een prachtige finale tegen Kai Fan Leung. De darter uit Hongkong liep naar 3-1 met een 140-finish, maar Ashton sloeg terug met een 130-finish. Leung gooide 104 uit voor de zevende leg, om in de beslissende negen leg scores van 140, 100 en 180 te noteren. Zo pakte hij de zege met een 14-darter.

Op ranking uitstekende positie

Toch staat Ashton er uitstekend voor om via de Q-School Order of Merit een tourkaart te winnen. Ze staat nu vierde met negen punten, waar de top-12 na vier dagen een kaart krijgt. Als ze nog een punt of drie weet te sprokkelen, moet ze aan de goede kant van de streep staan. Ook in de top-12 staan op dit moment onder meer Damon Heta, Andy Hamilton en Alan Tabern.

Halve finale Van Tergouw

Voor de tweede dag op rij op de European Q-School geen Nederlandse dagwinst, die ging naar de Belg De Decker. Hij won zijn tourkaart na twee jaar afwezigheid terug door in de finale Dennis Nilsson te verslaan. Beste Nederlander was Justin van Tergouw. Na veel blessureleed is hij op de weg terug en haalde de halve finale na zeges op onder meer Ronny Huybrechts en Daniel Larsson. Martijn Kleermaker, Danny van Trijp en Dirk van Duijvenbode haalden de laatste-16. Doordat Kleermaker donderdag al de finale haalde gaat hij aan kop van de Q-School Order of Merit in Europa. Met elf punten is hij nog één en maximaal twee punten verwijderd van een tourkaart. Karel Sedlacek (9), Thibault Tricole, Boris Krcmar (8), Jeffrey de Graaf, Derk Telnekes en Justin van Tergouw (7) maken de huidige top-7 compleet. Er staan echter nog vier spelers op zeven punten.

Delen:

Meer over Laatste Nieuws