Connect with us

Pro Tour

Q-School dag 2: McGeeney maakt klus nu af; Durrant in zware problemen

Mark McGeeney heeft na de verloren finale op dag 1 van Q-School nu wel toegeslagen. De nummer één van de BDO pakte samen met Scott Baker de tourkaarten die op dag twee te vergeven waren. Tegelijkertijd zijn er grote zorgen voor Glen Durrant, die een zeer pijnlijke nederlaag leed.

McGeeney uitmuntend in Wigan

Voor de tweede dag op rij liet McGeeney zien waarom hij op de vloer één van de beste spelers is. Hij walste donderdag al met gemiddeldes boven de 100 door het veld, om alleen in de finale te verliezen van Harry Ward. Op de tweede dag was hij opnieuw op dreef en kwam alleen in zijn tweede partij tegen Scott Dale in de problemen (5-4). In de finale kwam het tegen Carl Wilkinson weer aan op een negende leg en daarin gooide de tweevoudig Dutch Open-kampioen een 13-darter.

Bakers vliegt door het veld

Scott Baker won afgelopen jaar de German Masters en stond in de finale van de International Open. Het bracht hem naar de kwartfinale van de World Trophy en de tweede ronde op Lakeside. Daarin werd hij vorige week maar op het nippertje geklopt door Durrant (4-3 in sets). Het gaf hem duidelijk het goede gevoel om huis te houden in Wigan. Op weg naar de finale won hij onder meer van Lorraine Winstanley, Barrie Bates, Stephen Burton en Jim Williams. De Amerikaan Daniel Lauby was in de finale de klos: 5-1.

Grote zorgen voor toppers

Naast de acht dagwinnaars krijgen ook de elf beste spelers op de Q-School Ranking een tourkaart. Na twee van de vier dagen staan vijf spelers op acht punten en zes op zeven. Daarbij onder meer Andy Boulton, Jim Williams, Callan Rydz, Darren Johnson, Matt Padgett en Barrie Bates. Ver verwijderd van de top van de lijst is onder meer Durrant. Hij verloor opnieuw bij de laatste-128, ditmaal door met 5-4 te verliezen van Vince Tipple met een gemiddelde van slechts 83. Met pas twee punten op de teller wordt het benauwd voor de drievoudig Lakeside-kampioen. Ook Lakeside-finalist Scott Waites staat pas op twee punten, net zoals Wes Newton, John Part en Andy Hamilton.

Delen:

Meer over Pro Tour