Connect with us

Laatste Nieuws

Q-School: Kleermaker in finale onderuit tegen Oostenrijkse surprise

Harald Leitinger is de verrassende winnaar van de eerste Q-Schooldag in het Duitse Hildesheim. Op de Europese variant ligt iedere dag één tourkaart klaar voor de dagwinnaar en zondagavond nog zeven kaart voor de beste spelers op de puntenranglijst. Daarvoor deed Martijn Kleermaker de beste zaken door de finale te halen.

Kleermaker beste Nederlander

Er zijn liefst tachtig Nederlanders die een gooi doen naar een tourkaart. Kleermaker wist zijn goede jaar op het BDO-circuit een vervolg te geven door direct door te stomen naar de finale. Hij won van onder meer Boris Krcmar, Thibault Tricole, Benjamin Pratnemer en Gino Vos. De finale ging richting een laatste leg, waarin de Nederlander de kans kreeg het af te maken. Hij miste en Leitinger sloeg toe.

Softtip darter

Daarmee is de Oostenrijker gelijk de grote surprise van Q-School. Hij heeft bij de PDC én überhaupt op het steeltip circuit nauwelijks ervaring. Wel heeft hij een goede staat van dienst als softtip darter en lijkt nu de overstap te gaan maken. Hij is de enige die vrijdag niet terug zal keren, dat geldt wel voor alle andere spelers om te strijden voor de dagwinst en punten. Kay Smeets en Tonny Veenhof haalden de kwartfinale, waardoor ze ook veel punten wisten te sprokkelen. Wesley Plaisier, Wesley Harms, Jeffrey de Graaf en Derk Telnekes kwamen tot de laatste-16.

Delen:

Meer over Laatste Nieuws