Connect with us

Laatste Nieuws

Q-School: Lisa Ashton schrijft geschiedenis met tourkaart

Lisa Ashton Darts

Lisa Ashton heeft als eerste vrouw ooit een PDC Tourkaart weten te verdienen via Q-School. De behoort nu tot de beste 128 spelers van de wereld en mag zich de aankomende twee jaar gaan meten met de toppers van de PDC.

Tweede grote mijlpaal voor damesdarts

Ashton stond vrijdag al in de finale en kwam net tekort tegen Kai Fan Leung. Daarop stond ze er uitstekend voor op de puntenranking, maar wist op zaterdag en zondag weinig punten te scoren. Zo was het tot de laatste dart bibberen geblazen en uiteindelijk wist ze op één gewonnen leg meer dan Steve Hine en twee meer dan Wes Newton de allerlaatste tourkaart te pakken. Het is voor damesdarts de tweede grote mijlpaal, nadat Fallon Sherrock op het PDC WK al twee partijen wist te winnen.

Waites, Hamilton en Heta

Het was het slotstuk van een doldwaze laatste dag op Q-School in Wigan, waar voormalig Lakeside-kampioen Scott Waites ook toe wist te slaan. Scotty 2 Hotty won in de finale van jongeling Keane Barry met liefst 5-0. Twee andere opvallende namen die hun tourkaart hebben gewonnen zijn Andy Hamilton en Damon Heta. The Hammer zakte de afgelopen jaren ver weg, ontbrak twee jaar op de tour en zal nu weer van onderaf beginnen. Heta was afgelopen jaren de beste speler in Australië en won een World Series-toernooi.

Alle Tourkaartwinnaars via UK Q-School

Gary Blades, Jason Lowe, Bradley Brooks, Kai Fan Leung, Aaron Beeney, Jeff Smith, Nick Kenny, Scott Waites, Adam Hunt, Ryan Murray, Peter Jacques, Damon Heta, Andy Hamilton, Alan Tabern, Wayne Jones, William Borland, Martin Atkins, Steve Brown, Darren Penhall, Lisa Ashton

Delen:

Meer over Laatste Nieuws