Connect with us

Laatste Nieuws

Q-School: Vier Nederlanders pakken tourkaart

Dirk van Duijvenbode UK Open Darts 2018

De slotdag van Q-School heeft vier Nederlandse tourkaarten opgeleverd. De afgelopen drie dagen grijpen de oranjeklanten telkens net mis, de top van de Order of Merit werd wel volledig oranje gekleurd.

Drie keer over van de BDO

Dirk van Duijvenbode, Wesley Harms, Derk Telnekes en Martijn Kleermaker wisten de meeste punten te verzamelen over de vier dagen in Hildesheim, waardoor ze de aankomende twee jaar in actie mogen komen op de Pro Tour. Voor Van Duijvenbode is het de rentree op de Tour, Harms, Telnekes en Kleermaker komen over van de BDO.

Veel nieuwe nationaliteiten

De andere plaatsen zijn zeer internationaal ingevuld. Daniel Larsson, Boris Krcmar en Krzysztof Kcuik wisten de drie resterende plaatsen te pakken via de Order of Merit. Krcmar is de eerste Kroatische speler ooit met een tourkaart. Harald Leitinger, Mike De Decker, Karel Sedlacek en Steffen Siepmann waren de vier dagwinnaars. Sedlacek is de eerste Tsjechische speler ooit met een tourkaart, waar Siepmann de Duitse eer wist te redden. Met ruim honderd Duitsers aanwezig in Hildesheim leek het op een complete catastrofe uit te draaien, maar Siepmann won op de slotdag in de finale van Harms.

Delen:

Meer over Laatste Nieuws