Connect with us

World Darts Championship

Qualifier voor PDC WK dit jaar in Zwolle

Jerry Hendriks PDC WK Darts 2017

Iedereen uit Nederland, België en Luxemburg die zich wil proberen te plaatsen voor het PDC World Darts Championship 2019 moet zich dit jaar in Zwolle melden. Op zondag 7 oktober wordt de Western Europe Qualifier gespeeld.

Belgen namen regie over

Het kwalificatietoernooi is altijd een Nederlandse aangelegenheid geweest, met zeges voor onder meer Roland Scholten, Gino Vos, Jermaine Wattimena, Sven Groen en Jerry Hendriks. Vorig jaar kwam daar abrupt een einde aan. In Maastricht waren de Belgen aan de macht en won Kenny Neyens uiteindelijk in de finale van Davyd Venken. In Alexandra Palace verloor Neyens in de voorronde in een allesbeslissende leg van Jamie Lewis, die vervolgens de halve finale wist te bereiken.

Twee opties voor PDPA-spelers

In Maastricht ontbraken toen heel veel spelers die een vaste plaats hebben op de Pro Tour. Als PDPA-speler heb je de keuze om de regionale qualifier te spelen óf de PDPA Qualifier. De organisatie en het aantal te verdienen tickets dat op de PDPA Qualifier altijd hoger is waren voor deze spelers de argumenten om voor dit internationale kwalificatietoernooi te kiezen. Waar op 7 oktober al het toernooi in Zwolle is, is de PDPA Qualifier op 26 november in Milton Keynes. Het is afwachten waar spelers dit jaar voor kiezen, vooral omdat er veel meer spelers ook via de Pro Tour Order of Merit al een ticket pakken. De PDPA Qualifier zal hierdoor ook minder sterk bezet zijn, voorlopig zijn er twee tickets te verdienen via deze Qualifier. Op de West European Qualifier in Zwolle krijgt alleen de winnaar een ticket.

Veel routes naar Alexandra Palce

In totaal worden er verdeeld door Europa vier toernooien gehouden. Op zaterdag 6 oktober is in Zwitserland de Zuid-Oost Europe Qualifier voorspelers uit onder meer Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Griekenland en Turkije. Zaterdag 20 oktober komen de spelers uit Frankrijk, Spanje, Gibraltar en Portugal bij elkaar in het Spaanse Avila en een dag later is in Hongarije het laatste toernooi. Hier doen spelers uit onder meer Polen, Tsjechië, Slowakijë, Hongarije, Roemenië en het voormalig Joegoslavië aan mee.

Regionale Tours

Duitsland ontbreekt, want in dit land wordt via een Super League een ticket vergeven. Scandinavië en de Baltische staten hebben hun eigen Tour waar twee startbewijzen voor het WK te verdienen zijn, dat geldt ook voor het Russische gebied via de Euroasian Darts Corporation. De winnaar van deze tour mag naar Alexandra Palace.

Delen:

Meer over World Darts Championship