Connect with us

Pro Tour

Ratajski boekt unieke zege in Barnsley

Krzysztof Ratajski heeft het 21ste en voorlaatste Players Championship van het jaar gewonnen. De Pool heeft geen tourkaart, maar mocht door absentie van diverse tourkaarthouders deelnemen. Het bracht hem een unieke zege. Nog niet eerder slaagde een speler zonder tourkaart erin om twee toernooien op de Pro Tour te winnen in één jaar tijd. In februari won The Polish Eagle ook al een UK Open Qualifier.

Succes op slechts derde Players Championship

Door de opzet van de kalender heeft Ratajski amper toernooien op de Pro Tour gespeeld. De Pool miste namelijk het openingsweekend van de Challenge Tour, omdat er in datzelfde weekend kwalificatietoernooien in Oost-Europa werden gehouden voor European Tour-events. Zo moest de Pool het jaar op de Challenge Tour vanuit een achterstand werken en staat hij de laatste periode pas hoog genoeg op die ranglijst om door te kunnen schuiven als invaller op de Pro Tour. Het succes is er direct op pas zijn derde Players Championship van het jaar.

Matchdarts overleefd tegen Beaton

Ratajski won in Barnsley achter elkaar van Madars Razma (6-3), Kirk Shepherd (6-1), James Wilson (6-4), Cameron Menzies (6-3), William O’Connor (6-4) en Steve Beaton (6-5). Tegen de Engelsman kwam daar wel wat geluk bij kijken. The Adonis miste vanaf 1-5 namelijk diverse matchdarts. In de onderste helft van het schema wist Chris Dobey zich er doorheen te gooien. Hollywood versloeg John Norman jr (6-5), Bradley Brooks (6-5), Simon Preston (6-3), John Henderson (6-5), Stephen Bunting (6-2) en Marin Schindler (6-3). In de finale was Ratajski met een gemiddelde van bijna 100 per beurt duidelijk de sterkere en won met 6-2.

Opluchting voor De Zwaan

De zege van Ratajski was een opluchting voor Jeffrey de Zwaan. De Nederlander staat op de voorlopig laatste plaats voor plaatsing op de Grand Slam of Darts. Had niet de Pool maar één van de andere drie halve finalisten gewonnen, die hoger dan de Nederlander op de wereldranglijst staan, dan was hij zijn plaats kwijtgeraakt. Beste Nederlander in Barnsley was Vincent van der Voort met een plaats in de vierde ronde, Danny Noppert en Jermaine Wattimena kwamen tot de derde doorgang.

Delen:

Meer over Pro Tour