Connect with us

Pro Tour

Ratajski houdt Van den Bergh van titel; Noppert beste Nederlander

Krzysztof Ratajski heeft alweer zijn vijfde toernooi bij de PDC gewonnen. De Pool was in het Duitse Hildesheim de beste en versloeg in de finale Dimitri Van den Bergh. Voor de Belg was het zijn tweede finale van het jaar.

Recordaantal Nederlanders

In Hildesheim ontbreekt een groot deel van de top van de wereldranglijst. Daarnaast viel het op dat flink wat Engelse spelers het enige vloerweekend dat dit seizoen buiten Groot-Brittannië wordt gehouden links laten liggen. Zo werden er veel Nederlanders uit de Challenge Tour-ranking ingeschoven en deden er een recordaantal van 25 Nederlanders mee in Duitsland.

Noppert beste oranjedarter

Uiteindelijk was het Danny Noppert die de beste Nederlander werd. Hij was in de halve finale wel kansloos tegen de ontketende Ratajski. Eerder won Noppert wel van onder meer Michael Smith, Jeffrey de Zwaan en Dave Chisnall. Ron Meulenkamp kwam tot de kwartfinale, waarin hij verloor van de andere finalist met 6-5.

Ratajski sterk in slotlegs

Ratajski wist een zeer solide dag neer te zetten en won zonder al te veel weerwerk van Maik Kuivenhoven, Jonathan Worsley, Gabriel Clemens en Conan Whitehead. Michael Mansell dwong een elfde leg af en mocht daarin zelf beginnen. Hij was alleen niet uit in vijf beurten en werd verslagen door een 14-darter. Na de halve finale tegen Danny Noppert (7-1) liep het in de finale na een 4-2- en 6-4-voorsprong voor Van den Bergh naar een beslissende leg. Daarin mocht Ratajski beginnen en met de Belg op 64 wist hij het uit te gooien met een 82-finish. De finaleplaats brengt Van den Bergh wel naar een virtueel startbewijs voor de World Grand Prix.

Delen:

Meer over Pro Tour